Verleid me

Alle mensen bekijken mij op de trein alsof ik de laatste éénhoornige neushoorn ben zonder staart. ‘Moet jij niet schrijven, jij schrijft toch altijd op die cursusblok alsof je leven ervan afhangt’, hoor ik hun denken. Ik hoor dat niet letterlijk maar hun blikken, je moet die blikken eens zien. Wat is hier de oorzaak van? Een boek, ik ben helemaal verknocht aan een boek dat ik op de boekenbeurs gekocht heb. Enkele dagen voordat ik naar deze beurs ging, zag ik op de plaatselijke provinciale zender (TV-Limburg) een aflevering over Anja Feliers, woonachtig in Bilzen. Dit dorp ligt op een steenworp hier vandaan. (als je ver kunt gooien tenminste reeds al) Aangezien dat ons landje verdeeld is in provincies, 10 welgeteld, hangen de mensen nogal fel samen. Dat zie je voornamelijk aan programma’s waar via televoting gekozen moet worden. Woon je toevallig of niet in Gent, Brussel of Antwerpen, dan zul je automatisch meer stemmen krijgen dan iemand uit Ongelofelijkkleinprutsdorpje. Al kan de persoon in kwestie totaal niet koken, of zingen of dansen, hij/zij zal verkozen worden, dat is het televoting systeem, maar dat wisten jullie al. Wat ik gewoon even duidelijk wil maken is dat die naam in mijn hoofd rondspookte toen ik op de boekenbeurs rondliep en bij het checken van de signeersessies doemde zij plots op. Ben dan even met haar een babbeltje gaan maken, ervaringen uitwisselen, je kent dat wel, zij over haar ervaringen, ik over de mijne, zij over haar maten, ik over de mijne.

Nu wil ik even terugkomen op haar boek. Zij heeft al meerdere jeugdboeken geschreven en dit is haar debuut roman voor het volwassen publiek. Ik ben eraan begonnen en kon het moeilijk wegleggen. Bij ‘Haar naam was Sarah’ had ik dat ook. De schrijfstijl is goed en het leest als een tierelier. Ik kan het iedereen aanraden en indien iemand het leest en het nadien niet goed vindt, die mag mij op een etentje trakteren. Als dat geen goede overeenkomst is dan weet ik het ook niet meer. Dus loop naar de winkel of bibliotheek en ga het boek lezen. Ikzelf ga haar nieuwste boek kopen: Hou van mij.

Hier kun je lezen wat anderen van dit boek vinden. Ze wordt vergeleken met de Nederlandse schrijfster, Esther Verhoef, maar haar ken ik echter niet.

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

27 Reacties op Verleid me

 1. Sakkerlien schreef:

  Ja tarara, “Hou van mij”, das van Annemarie Postma, ook een aanrader trouwens :-)

 2. ollie schreef:

  Je hebt me ook verleid Hans !

 3. Marjolijn schreef:

  De avonden zijn er weer koud, donker en lang genoeg voor.
  Veel leesgenot.
  Fijne dag vandaag.

 4. Saskia schreef:

  Goede boekentip. Ik ga eerst nog wat ongelezen boeken uit m’n boekenkast uitlezen, maar zal dit boek zeker onthouden voor als er een aantal uit zijn!

 5. rebbeldebbel schreef:

  Thankjoe voor de tip Hans….op t moment kom ik op de een of andere manier niet aan lezen toe terwijl ik altijd boeken verslond…..ik moet meer in de Sen -stand…en niet zo doorvliegen…wie weet helpt dit boek daarbij

  • HansDeZwans schreef:

   Ik ben er zeker van als je hieraan begint dat je het niet meer weg kunt leggen. Lezen geeft ook een zekere ontspanning. Dit kun je trouwens heel goed combineren met een lekker warm badje, glaasje witte wijn (indien rood meer jou kleur is, kun je beter hiervoor opteren) en zacht muziekje op de achtergrond. (niet te hard want dat stoort je bij het lezen) ‘Schat, kom mijne rug eens wassen’ is een zinnetje wat je naar voren kunt halen als je het lezen even beu bent. De gevolgen daarvan moet je wel zelf dragen.

   • rebbeldebbel schreef:

    hahaha….nou in bad is niet mijn ding!! geen geduld voor…dan maar gewoon boekie lezen op de bank of voor t slapen…maar als t echt zo’n boek is..nog eff beginnen in ut volgende hoofdstuk…..kom ik weer niet aan me nachtrust….en daar kom ik al ergens iets te kort..blijft dus de bank over #grinnik…..

 6. Nienke schreef:

  Esther Verhoef schijnt inderdaad ook erg goed te zijn (al heb ik nog geen boek van haar gelezen moet ik eerlijk bekennen). Ik ben benieuwd, ben nu in ‘het familieportret’ bezig van Jenna Blum (ook een echte aanrader trouwens!), maar een volgend boek om na deze te gaan lezen, heb je me dus al in de schoot geworpen :) .

 7. Kirsten schreef:

  Ik hou enorm van de schrijfstijl van Esther Verhoef.. dus deze tip neem ik mee!

 8. Meiske schreef:

  Je enthousiasme prikkelt me om eens te gaan kijken of ik het als luisterboek kan bemachtigen.
  Van Esther Verhoef heb ik “Close Up” geluisterd, heb er net weer een van Saskia Noort uit (De Eetclub) en ben nu bezig met eentje John Grisham.
  Lange avonden, geen bal op de tv, rusteloosheid die ertoe leidt dat ik ga zitten breien en dan ondertussen voorgelezen worden. Bijna net zo goed als lezen met ‘n wijntje in bad ;-)

 9. L. schreef:

  Bedankt voor de tip!

 10. Joyce schreef:

  Ben benieuwd, klinkt goed genoeg om eens te wat meer in te verdiepen!

 11. micheleeuw schreef:

  Dat heb je weer goed geregeld : ‘als je het niet goed vind, kom ik bij jou eten’. Slim bedacht. ;-)

 12. Billy schreef:

  ik ben helaas afgekickt van het lezen van boeken, wegens geen tijd meer…
  Maar ik onthoud het, voor het geval dat….

 13. zapnimf schreef:

  Ik dacht dat jij op een laptop zou schrijven ipv met de hand in de trein.

 14. Desire schreef:

  Lekker gebabbeld met Anja dus. En wat zijn haar maten? 90-60-90 zekers?;-)
  Boek ga ik onthouden Hans!

 15. LJ schreef:

  Mooie streek waar je woont Hans… Ken vooral het station van Bilzen heel erg goed… *melancholische zucht*
  De schrijfster en haar boek(en) ken ik niet, maar dit lijkt me wel wat, bedankt voor de leestip.

 16. Marja schreef:

  Bedankt voor de leestip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>