Bananen melkschud

Gooi bruine of zwarte bananen niet weg, je kan ze verwerken in een overheerlijke bananen melkschud. Benodigdheden: bananen (uiteraard), roomijs, melk, honing en blender. De meeste gebruiken ook nog eens suiker maar je moet dit eens vervangen door honing, echt een wereld van verschil. Gewoonweg overheerlijk of heb ik dit al gezegd?

upload

upload

Dit bericht is geplaatst in Koken. Bookmark de permalink.

39 Reacties op Bananen melkschud

  1. Lies schreef:

    Doe ik wel eens meer, Hans. Lekkerrrrr… !
    Lie(f)s.

  2. oma schreef:

    Ha Hans,

    Bakken kan ook.
    Maar omdat ik verlang naar mooi weer ga ik voor de shake. oma

  3. Karin schreef:

    Mmmm, lekker met dit weer, je brengt me op een idee, ik ga het meteen morgen maken. Mooi woord trouwens bananenmelkschud :-) .

  4. Zuster Klivia schreef:

    Ik ben geen bananenmens. Als ik er eentje per jaar eet, is dat veel. Dank voor het recept iig, Jill zal het wel lekker vinden.

  5. Sas schreef:

    Wat een goed idee. Thanks voor de tip :)

  6. CHRISTA schreef:

    Nam, zou nu een tof ontbijtje zijn si!

  7. Floor schreef:

    Hihi, dat is wel een mooie letterlijke vertaling van het Engelse Milkshake. Ik maak graag pannenkoeken met banaan. De banaan gaat door de hitte carameliseren. Heerlijk!

  8. bea schreef:

    Ik lust geen bananen maar met aardbeien is het ook heel lekker (niet wachten tot die bruin of zwart zijn :-) ).

  9. Eilish schreef:

    Hier gebeurt dat ook regelmatig, vermits de dochters denken dat ze dood zullen gaan als ze een banaan eten met een bruin plekje (op de schil). En met examens in aantocht wordt de vitaminebalans hier aardig bijeengeschud !

  10. LJ schreef:

    Damn, ik heb net een paar overrijpe bananen weggegooid. Niet goed bezig, LJ!!

  11. isis45 schreef:

    Dat klinkt heerlijk, alleen jammer dat ik geen blender heb. Maar als ik in Mexico ben, ga ik ook altijd voor de bananen shakes, heerlijk.

  12. rebbeltje schreef:

    hier gaan ze de pan in om te bakken…en liefst de zwartste :)
    Mooi nummer idd in je vorige blogje…grtjes

  13. A van de Aa schreef:

    Dit gaan we een keer uitproberen.

  14. Marjolijn schreef:

    Heerlijk zo’n smoottie…!!!

  15. Lilith schreef:

    Goh jammie, daar krijg ik nu zo’n zin in door jouw foto’s!
    ‘k Heb trouwens net 2 bananen gekocht. Dilemma: moet ik ze laten verrotten of zal ik ze toch maar op mijn boterhammetje leggen? :-)

  16. micheleeuw schreef:

    Allemaal lekkere dingen bijeen mixen, kan niet slecht zijn, hé. ;-)

  17. Billy schreef:

    voor mij mogen bananen overrijp zijn, dan zijn ze op hun best om op te eten… ;-)
    Maar zo’n “melkschud” ziet er ook wel héél lekker uit!

  18. ZON-nebloem schreef:

    hier worden de bananen niet zwart of bruin, ik eet ze het liefst als ze nog een beetje groen zijn, dus….maar de gele doe ik al regelmatig in de blender met sinaasappel, dat is wel lekker

  19. ingridblogs schreef:

    Doe mij dan maar gewoon roomijs met banaan..ik ben niet zo van dat “geschud” zonde van het lekkere fruit.

  20. fotorantje schreef:

    en zonder roomijs is het nog gezonder, en ipv gewone melk, sojamelk, ik nuttig het soms als ontbijt :-)

  21. Ariadnesdraad schreef:

    Dit komt als geroepen, nu ik verplicht aan de bananen moet !

  22. Esra schreef:

    Klinkt goed! Mijn zusje kwam ook met een geniaal bananenrecept: bananenpannenkoeken. 6 eieren, 3 bananen, mooi egaal klutsen, beetje olie in de pan en even later kun je heerlijk pannenkoeken eten voor 2 personen! Voor ons is het echt een uitkomst aangezien mijn moeder coeliakie heeft en dus geen pannenkoekenmeel mag.

  23. Mirjam Kakelbont schreef:

    Bananen eet ik alleen als extra energie voor op de fiets, maar aangezien ik nooit meer (sportief) fiets, hoef ik ook geen bananen meer. Maar mijn dochter is hartstikke blij met de tip. Met alleen het ijs ben ik ook tevreden. Ooit zo’n makkelijke vrouw tegengekomen, Hans ;-)

  24. RenéSmurf schreef:

    Ja, dan moet je wel net ijs en honing in huis hebben, of dat eerst gaan halen, en dan worden de bananen alleen maar zwarter. Maar idd, weggooien is zonde

  25. dankjewel voor de tip, maar ..
    ik eet geen bananen.
    nee, ook geen geschudde .. ;-)

  26. platoonline schreef:

    Heet dat in België echt een melkschud of is dat een HdeZ woord? Enfin, Milkshake is natuurlijk geen haar beter :-)

    Lekker recept. En dat van die honing, daar ben ik het mee eens. Ik doe het ook altijd in de thee, met stukjes gember. Een stuk gezonder en lekkerder ook.

  27. Miss M schreef:

    Ik snijd ze in stukjes samen met partjes kiwi en andere stukjes fruit, doe ze in verschillende zakje in den diepvriezer en als ik geen zin heb in veel moeite te doen, de mixer in, met een paar appelsienen. Ook lekker zene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>