1 mei

1 mei is de dag van de arbeid en dan mag er in België niet gewerkt worden, dat klinkt logisch. Hoe ziet er nu een vrije dag uit van een vrijgezellige man. Rond 09:00u rustig wakker geworden en opgestaan. Een paar bokes met choco in de zetel opgegeten en dit samen met een tasje koffie. Het is vandaag donderdag, ik heb de kinderen en dat betekent dat ze morgen terug naar de ex gaan. Dus alle kleren moeten gewassen en gestreken zijn. Een machine dat ik gisteren avond heb opgezet tast ik om naar de droger en het wasmachine wordt terug gevuld met bonte was. Ondertussen krijg ik een sms van de dochter dat ik haar om 12:30u moet komen halen in Bree, een dorpje 15 km verder gelegen. Ik douche mij, kleed me om en strijk al 1 mand. Ik vertrek iets eerder om even bij mijn moeder langs te gaan die ook in Bree woont. Zij is altijd blij mij te zien en ik probeer haar ook elke week een bezoekje te brengen. De dochter gehaald, even thuis stoppen, met haar naar de tennis gereden, een vriendin daar opgehaald en ze samen bij die vriendin in Genk afgezet. Terug thuis aangekomen rond 13:30u en de zoon was uit bed en reeds vertrokken naar vrienden om samen te bbq’en. Een snelle hap genomen, mijn werkkleren aan gedaan en de tuin in. Ongeveer een 3-tal uurtjes bezig geweest, de droge was in een wasmand omgetast, een natte was in de droger en weer een nieuw machine vuile was aangezet. Bericht van de dochter rond 18:00u om haar te komen halen. Omkleden en terug naar Genk. Op de terug weg ook de zoon afgehaald. Zij heeft zich omgekleed en had weer afgesproken met een vriendinnetje om naar de kermis in Genk te gaan. We nemen de kleine wagen zodat de zoon nog eens kan oefenen met rijden. We zetten haar af en samen met hem rijd ik nog een uurtje rond. We stoppen bij de frituur en eten een bicky burger. Terug thuis kleedt hij zich om en moet ik hem bij vrienden afzetten. Terug thuis begin ik weer te strijken. Het is nu ongeveer 21:00u. Om 22:20u berichtje van haar om hun te komen halen. Haar vriendin afgezet bij haar vader en eindelijk thuis. Een uurtje later ga ik slapen.

Wat wil ik eigenlijk met de verslag vertellen? Dat ik meer moet doen dan een standaard vader omdat die het werk samen met zijn vrouw kan verdelen. Ik sta er alleen voor en ik heb zo nu en dan tijd voor mezelf nodig. Als ik dan verlof aanvraag om alleen op vakantie te gaan dan krijg ik daar altijd commentaar op. Die 15 dagen Thailand gaan niet door. Ik ben terug naar het reisbureau geweest en heb gevraagd voor een berekening voor 1 week, mijn week dus. Dat is mogelijk maar dan zou ik op donderdag moeten vertrekken, 7 nachten daar blijven en dan ben ik op zaterdag thuis. Dankzij Christa heb ik wat rondgesnuffeld en Phuket is heel erg leuk en een weekje daar is meer dan voldoende. Dus gevraagd om de kinderen 2 dagen eerder te brengen dan normaal (normaal op vrijdag) maar nee dat ging ook niet. Veel te druk. Ik heb mijn bedenkingen hierover. Maar ik ben een stijfkop. Ik heb zelf even online gekeken en ik kan een vlucht apart boeken en een hotel voor 5 dagen. Dan is het perfect van zaterdag tot zaterdag en dat zou voor haar wel gaan. Ok, dit is te zot voor woorden, ik verlies compleet 2 dagen met vliegen, maar wat is het leven waard als men niet af en toe eens zot kan doen? Ik heb nog niet geboekt maar deze week ga ik beslissen. Carpe diem.

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

43 Reacties op 1 mei

 1. Hans schreef:

  Op 1 mei is het in Nederland wel gewoon een arbeidsdag.
  Maar zo te lezen is het ook bij u een hele drukte in huis met zorg voor de kinderen.
  Jammer dat de 15 dagen niet kunnen voor de vakantie, de samenwerking is blijkbaar niet optimaal. Hans

  Dank voor je steunende reactie, ga weer proberen te loggen.

 2. klaproos schreef:

  vreselijk hans, als je ex zo moeilijk doet over een of twee dagen, dat lijkt wel een beetje op pesten…
  ik hoop dat het beter wordt voor je,

 3. lie° schreef:

  “adem in en adem uit” (maar niet te snel achter elkaar want dat komt niet goed.
  Spijtig dat je geen 15 dagen op vakantie kan maar probeer toch te genieten van die week vakantie!

 4. K. schreef:

  Hey Hans,

  Ik heb verschillende jaren in Thailand gewoond. Als je wat tips wil, mail me dan, ik zou Phuket niet echt aanraden ;)
  K.

 5. Brubeck schreef:

  Dat heen en weer rijden ken ik, pff, soms alleen maar taxibedrijf. Dat lost zich goed op als ze hun eigen rijbewijs hebben (en je je auto kwijt bent). En het gebrek aan flexibiliteit van je ex, kan je dat ooit ook “retourneren” ? :-)

 6. Billy schreef:

  spijtig als je ex altijd zo moeilijk doet, ze ziet blijkbaar niet in dat jullie kinderen kunnen meegenieten van die vakantie… :-(

 7. Vanessa schreef:

  Jij hebt op de dag van de arbeid toch heel wat arbeid verricht, wat een drukke dag voor jou. Zo’n vakantie zal eens deugd doen! Wel spijtig dat het allemaal zo moeilijk is om iets te regelen, tegenwoordig heeft iedereen het zo druk druk… ipv jou die paar daagjes meer te gunnen, dat moet toch kunnen, want zoals ik hier allemaal lees ben je echt een superpapa hoor!
  Nog een fijne dag Hans, en dankje voor je mooie reactie, heel fijn dat je een bezoekje hebt gebracht aan mijn blog.
  Groetjes, Vanessa

 8. Flavie schreef:

  Oh ik vind het zo jammer voor je dat je de verstandhouding niet is zoals ze zou moeten zijn met de ex (ik kan er soms van mee spreken, jammer genoeg!).
  Boek die vakantie en geniet ervan!
  Zo te lezen, hebben de kinderen een superpapa :)

 9. Kriss schreef:

  Ik ben zelf ook een alleenstaande papa, en ja ik herken me hier volledig in.
  Voordelen:
  - ik beslis alles zelf en niemand die zeurt als ik te laat thuis ben voor het eten.

  Nadelen:
  - alles zelf doen, en alleen doen (geen partner om het werk te verdelen)
  - alles zelf betalen (geen partner om de kosten te delen)
  - alles zelf beslissen (geen partner om eens te overleggen en balans op te maken van pro’s en contra’s)

  Dus bij deze: schouderklopje en die vakantie? Doen! Je hebt ze dubbel en dik verdient als alleenstaander!

 10. bea schreef:

  Die ex van je heeft het beter getroffen met haar ex dan omgekeerd :-(

 11. Wanda schreef:

  Jammer dat de verstandhouding met je ex niet dusdanig is dat zo’n vakantie voor jezelf te regelen valt…

 12. Nicky schreef:

  Vrije dag noem je dat! Maar wel herkenbaar uit mijn alleenstaande-moeder-tijd. En ik heb maar één kind! Vervelend dat je vakantieplannen zo in het water vallen. Kunnen de kinderen niet twee nachtjes bij vrienden logeren voordat ze naar hun moeder gaan? Het is anders wel een eind vliegen voor zo’n kort reisje.

 13. Marjolijn schreef:

  Jammer dat het zo moet lopen.
  Hopelijk vind je snel een goede vakantie bestemming.
  Maak er een mooie week van..!

 14. Inge schreef:

  Lastige ex heb je :-(
  Maar die dagindeling lijkt wel op de mijne, toen mijn kinderen nog klein waren. Mijn man maakt(e) regelmatig lange dagen, en dan was ik dus degene die alles in het huishouden kon doen inclusief halen/brengen naar/van school, sportclubjes, vriendjes etc. Dus echt medelijden voor wat dat betreft heb ik niet ;-) maar wel voor wat betreft het je niet gunnen van een aantal vakantiedagen meer! Dit ruikt naar pesten …..

 15. Di schreef:

  Er alleen voor staan is niet gemakkelijk, dat is een feit.
  Flexibiliteit is ook niet je ex haar sterkte precies, of je moet iets ergs op je kerfstok hebben dat ze je op deze manier betaald wilt zetten? ;)
  Heel veel plezier tijdens je vakantie!

 16. rebbeltje schreef:

  Zo dat was een tijdje geleden ;)
  En ja het leven van een ouder is er een van rennen vliegen en wassen haha
  Maar dat jullie er zo moeilijk uit kunnen komen wat de kinderen betreft dat snap ik niet. Zijn toch ook haar kinderen…dus ga ervoor zou ik zeggen 5 of 7 dagen maar wel jammer…groetjes

 17. 1 mei was voor jou duidelijk een dagje van hard werken ;-) Is er werkelijk geen manier om die 2 dagen op te lossen? Het gaat maar om 2 dagen… Bij je moeder? Moeder bij jou? Het blijft jammer.

 18. Anna schreef:

  Héhé, van een vrije dag gesproken… veel vrij zat er niet bij. En wat jammer dat jij je vakantie zomoet inkorten maar ‘t is niet anders hé. Mijn zusje is ook alleenstaande en ook zij krijgt de opvang van mijn nichtje niet altijd rond… maar ze heeft dan wel een oudere zus die bijspringt op haar eigenste vrije dag :-)
  Veel succes hoor!

 19. amai, hans, jij strijkt meer op 1 dag, dan ik op een heel jaar? ;-)

  ‘t zal wel zijn dat jij er ff tussenuit wilt!
  ik hoop dat je ‘t geregeld krijgt en je geen tegenwind meer krijgt!
  alvast veel succes! :-)

 20. gerdaYD schreef:

  Zoals Bea schreef: Die ex van je heeft het beter getroffen met haar ex dan omgekeerd. Daar sta ik volledig achter. Jammer dat niet alles verloopt zoals je dat wensen zou jongen, maar ik hoop zo voor jou dat je toch wat van die weliswaar verkorte vakantie genieten zal. Ga er voor hé!

 21. sinds mijn scheiding ( 13 jaar geleden) wil ik geen contact meer met mijn ex,
  ik ben teveel gekwetst.
  ik blijf van dit alles bespaard, en laat mijn zoon naar zijn vader gaan als ie wil….
  Maar daar ik al 13 jaar alleen woon met de zoon lag ik wel niet op de zetel, maar had toen juist nachtpost gedaan en ging slapen, het is dus overal wat…

 22. fotorantje schreef:

  je ex speelt (nog steeds) de baas blijkbaar
  dat wordt een reis op een drafje maar hopelijk kan je er van genieten want je verdient je vakantie met zo een druk huishouden

 23. Regina schreef:

  Maar is het ook geen optie dat de kinderen een of twee nachten bij een oma of een vriendje laten slapen? Dat je het erg druk hebt, blijkt wel uit je verhaal. Maar het is niet alleen van jouw kant geven, natuurlijk. Ik hoop dat het je lukt om er toch nog een weekje tussenuit te gaan.

 24. Echt heel erg balen dat je ex je zo dwars zit (anders kan ik het noemen). :(
  Je kinderen boffen maar dat je ze overal heen brengt. Ik moest altijd alles op de fiets of met het openbaar vervoer doen. ;)

 25. Sas schreef:

  Lijkt me erg balen zeg! Zo’n verstandhouding met je ex…

 26. plato schreef:

  Zoals jij het beschrijft heb ik het ook meegemaakt. Vanaf dat de kids 8 en 11 waren was ik alleenstaande vader met een fulltime baan en een werkgever die lang niet altijd ja zei. En geen auto ook. Enfin. Mijn zoon is nu 26 en krijgt vermoedelijk een huisje. Dan ben ik alleen. En vrij. Maar nu is het gekke dat die vrijheid me niet alleen verheugt maar ook benauwt. Hoe ga ik daar op reageren. Dat is dus de andere kant van de medaille.
  Los hier van: daardoor begrijp ik je heel goed. Je wens om eens lekker met vakantie te gaan moet gewoon gehonoreerd kunnen worden. Dat heeft een mens nodig. Ik hoop dus voor je dat het gaat lukken. Het moet gewoon.

 27. LJ schreef:

  Je niet laten doen hé. Ook niet door je kinderen want ik vind dat je wel héél veel voor hen rondreed. Mijn ouders waren daar een pak strenger in, als in : “trekt uw plan” als ik ergens naartoe wou. Tja. Denk eerlijk gezegd dat ik dan liever zo’n vader als jij had gehad :) (als dat geen compliment is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>