Alive

Ik kom maar niet tot het bloggen, mijn dagen zijn zodanig opgevuld dat ik er weinig tijd voor heb. Het is niet alleen weinig tijd, maar vooral weinig zin. Ook het feit dat ik momenteel niet veel te vertellen heb, zal wel de oorzaak zijn. Dit is nu ook weer niet helemaal juist, ik heb wel het een en ander te vertellen maar ik heb nu meer de neiging om het voor mezelf te houden. Toch wil ik even een klein verslagje schrijven om mijn ‘ski avontuur’. Ik heb mij via een wintersport forum ingeschreven en in maart zijn we vertrokken richting Les Menuires in Frankrijk. 12 verschillende personen, 12 verschillende karakters, 12 verschillende meningen en dat allemaal in één appartement.

Persoonlijk vind ik het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Met sommige kun je goed opschieten en andere leven dan weer in hun eigen wereld en zoeken weinig contact. Wat mij heel erg opviel is dat het digitale tijdperk toch echt wel zijn stempel heeft gedrukt. ‘s avonds zat iedereen wel bij elkaar, maar de smartphone/tablet had de bovenhand. Er waren er zelfs bij die een tijdschrift of boek aan het lezen waren. Ik kan dit niet afkeuren of weet ik veel wat, dit is nu eenmaal zo, zeker als je met jongeren op vakantie weggaat. (ik was de oudste)

Het is een mooi skigebied maar alles is enorm duur. Op een plaats heb ik 25 euro betaald voor een hamburger met frietjes. Wat een verschil met Oostenrijk. De goedkoopste halve liter was 6 euro en de duurste 11. Plus daarbij dat de gezelligheid die je in Oostenrijk hebt hier nergens te bespeuren valt. Ik ben samen met iemand even de stad ingetrokken op een avond en om 23:00u waren we al terug. Geen r**t te beleven.

Verder ben ik al aan het uitkijken om samen met de dochter en haar BF een reisje te boeken ergens in juli. Ook zou ik graag volgende maand 15 dagen naar Thailand willen gaan, maar dit moet ik eerst nog bespreken met de kids en ex. Dankzij een medeblogster (thx Joyce) heb ik een leuke reisbureau site ontdekt. Het is algemeen geweten dat een reis boeken via een Nederlands bureau goedkoper is dan een Belgisch. Het gaat om dezelfde organisatie (www.fox.nl en www.foxvakanties.be) en weet je wat het verschil is tussen de twee? 1200 euro. Dat is toch wel erg veel moet ik zeggen. Daar wil ik wel voor naar Schiphol rijden.

Mijn tuin is een ramp, ik heb 14are puinhoop thuis en dat probeer ik elke dag een beetje in orde te brengen. Als ik wat tijd over heb kom ik zeker nog eens lezen bij jullie en ook wekelijks een update te schrijven. Geniet van het weer en elkaar. Je hebt maar 1 leven, haal er het beste uit.

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

24 Reacties op Alive

 1. christa schreef:

  ik probeer er in elk geval het beste van te maken! En wij gaan in juni een week naar Phuket; Het is geen full thailand reis, dat doen we als de kids het huis uit zijn. Maar het was wel een fijne prijs. Een actie voor snelle beslissers bij connections. Vlucht en vijfsterrenhotel ( radissonblu) met ontbijt inbegrepen. Voor 790 euro. We hebben er wel een reisverzekering bijgenomen. met dat budget konden we niet eens naar kreta in juni!

 2. Karin schreef:

  Goed om te lezen dat je zoveel plannen hebt Hans. Weinig tijd om te bloggen betekent misschien wel dat je het gewoon leuk hebt toch?

 3. Mirjam Kakelbont schreef:

  Jij bent duidelijk bezig om het beste uit je eigen leven te halen, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Dat wij daardoor minder blogs van je te lezen krijgen, vind ik persoonlijk een minpunt ;-) maar voor jouw welzijn heb ik dat er graag voor over. Wel fijn om te weten dat alles goed gaat met je. En verder: gewoon doen waar je zin in hebt, Hans!
  Liefs Kakel

  • HansDeZwans schreef:

   Doen waar ik zin in heb, klinkt heel erg egoïstisch, maar dat ben ik nooit in mijn leven geweest. Niets deed ik voor mijzelf, alles in het teken van het gezin. Nu de situatie veranderd is, mag ik gerust eens naar mezelf kijken.

 4. Hans schreef:

  Een groot nadeel van het digitale tijdperk, sociaal zijn we stappen vooruit gegaan in allerlei netwerken, maar persoonlijk contact is aan het verschralen.
  In het skigebied zijn de prijzen zeker flink hoog, daar kun je lelijk over uit glijden.
  Maar goed men moet het ook verdienen in een korte tijd.
  Wat een verschil, dat is toch vreemd dat het bij de zelfde organisatie.
  Een tuin is werken en als je denkt klaar te zijn, kun je weer opnieuw beginnen, succes. Hans

 5. karel schreef:

  ha die Hans
  je bent lekker druk met van alles wat , en met dingen die je leuk vind , dat is toch prachtig
  geniet de dag

 6. Wij zijn blij dat het goed met je gaat en de boodschap van 1 leven is heel goed doorgedrongen,…..genieten en Thailand, doen,…..desnoods breng je uw pubers maar naar hier :-) :-)

 7. Miss M schreef:

  Goed dat je het te druk hebt, maar inderdaad ik mis je blog wel.
  Ik ga eens kijken naar die website, want het is voor mij 15 jaar geleden dat ik in Thailand was en ik wil ook nog eens terug.

 8. Lilith schreef:

  Hé bah, ik behoor wel tot die jongere generatie, maar ik heb ook ‘n hekel aan die smartphonementaliteit. Normaal gezien leg ik mijn internet niet aan op reis. Op reis is op reis hé. Maar als je in groep bent en als iedereen dat doet, tsjah…
  Veel plezier alleszins met je reizen!

 9. Inge schreef:

  Je leeft nog, gelukkig :-) Persoonlijk ben ik geen liefhebber van de skiresorts in de Franse Alpen. Daar skiën is wel fijn, met al die machtige en lange afdalingen. Maar voor het overall plaatje is Oostenrijk gewoon top. En ja, dat smartphone en I-pad gedoe, vreselijk. Zelfs aan tafel zit iedereen met zo’n ding in de handen. Leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen …..

 10. platoonline schreef:

  Grappig, net schreef ik een commentaar bij Hanneke over ouderwetse gezelligheid. Dat iedereen op een koffiebijeenkomst tegenwoordig zijn mail checkt en berichtjes verstuurt. Hoe heerlijk het zou zijn als dat eens ophield. En nu kom jij hier ook met dit onderwerp. Met meer natuurlijk. Goed dat je er weer bent, hopelijk komt je inspiratie weer snel terug en laat je ons genieten van je wederwaardigheden.

 11. Billy schreef:

  het is niet de eerste keer dat ik lees dat je beter via Nederland een vakantie boekt.
  Goeie tip, Hans!

  Verder heb ik het ook moeilijk om mijn blog gaande te houden, ik heb ook zoveel andere dingen die me bezig houden.

  Groetjes!

 12. Nicky schreef:

  Ga ik zeker doen! En jij ook zo te zien. Wat een mooie plannen!

 13. Marjolijn schreef:

  Ha Hans,
  Lekker bezig toch, en dat is goed…!!
  Helemaal goed toch om lekker vakantie plannen te maken.
  Dat helpt vast om ook het tuinwerk klaar te krijgen.
  Fijne Paasdagen..!!

 14. Flavie schreef:

  Tja, het digitaal tijdperk… ik heb er soms ook mijn bedenkingen bij!
  Het plannen van een reisje (zoveel goedkoper!!), vind ik wel een leuk vooruitzicht :)
  (moeten wij hier dringend ook eens doen – ik heb Frankrijk en zijn kastelen in gedachten)
  Fijne Paasdagen en geniet van het leven! :)

 15. Esra schreef:

  Goed om toch even wat van je te horen Hans! Hmm, ik heb sowieso meer met Oostenrijk dan met Frankrijk, maar dit is nog weer een extra reden om voor Oostenrijk te kiezen ;)

  Ik doe mijn best om te genieten, jij ook? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>