de cirkel

Ik voel mij redelijk goed de laatste tijd. Alleen heb ik momenteel één probleem en dat is dat ik niet meer kan slapen. Ik neem Lormetazepam 2mg in elke avond anders slaap ik geen minuut. Tegen het weekend probeer ik zonder om ervan af te geraken, maar dat lukt momenteel nog niet goed. Het is dat ik elke dag om 06:00u op moet staan, dat ik mijn slaap nodig heb. Stel ik ga om 23:00u slapen zonder een pil te nemen. Dan lig ik gewoon wakker en de uren vliegen voorbij. Dan is het bijvoorbeeld 02:00u en dan ga ik naar onder om toch maar die pil te pakken. Na een half uur val ik in slaap tot meestal 05:00u. Dat is mijn uur dat ik elke dag wakker word. Dan kan ik gelukkig nog een uur indommelen. Maar dan heb ik juist geen 4 uur geknord en dan moet ik opstaan om mijn trein te halen. 3u trein, 8u werken dat maakt toch 11u dat ik dagelijks bezig ben met te weinig slaap. Als ik dan thuis kom, ben ik stik op. Te moe om nog maar iets te doen. Ik zou in feite meer moeten gaan sporten maar het gaat momenteel niet.

Ik ben in de week naar de dokter geweest om hierover te praten. Ik zit inderdaad in een vicieuze cirkel waar ik uit moet geraken. Voor het slapen gaan en half uurtje gaan wandelen en dan proberen te relaxen in bed. Hij heeft me nog 1 doosje voorgeschreven maar ik moet het proberen af te bouwen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik wil ook meer schrijven maar het lukt mij momenteel niet. Zelden nog bezoek ik andere blogs, sorry daarvoor.

Gisteren een leuke namiddag date gehad. We hebben over van alles en nog wat gepraat en rond 19:00u was ik terug thuis. Rond 23:00u gaan slapen zonder pil en ik ben vrij snel in slaap gevallen. Dat is maanden geleden dat ik nog zo goed geslapen heb zonder iets te nemen. Dat komt zeker door haar prachtige grote groene ogen die mij snel naar dromenland gestuurd hebben. Wel al om 05:00u wakker, maar dat is normaal. Lekker blijven liggen tot acht uur en dan door het venster kijken en onderstaand beeld even trekken. Hallo mensen, het is al 24 maart en er ligt weer sneeuw.

upload

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

40 Reacties op de cirkel

 1. CHRISTA schreef:

  Ik neem ook spierontspanners en een doorslaper. Lormetazepam was ik ook voorgeschreven, maar ik gebruik het slechts in nood.
  Vreselijk als je niet kan slapen Misschien ben je gewoon “te moe”
  Ik hoop dat het snel betert. De avonden worden langer , als we nu ook nog wat goed weer zouden krijgen kan een mens al eens gaan fietsen of zo , waardoor je ontspant en makkelijker kan slapen! Veel Sterke Hans!

 2. Jane schreef:

  Zo vervelend als je niet kan slapen.
  Hopelijk lukt het af te bouwen.
  En die sneeuw.. Bah! Gelukkig hier geen last van, de zon schijnt nu even!

 3. isis45 schreef:

  Ik ben sinds enkele jaren ook een slechte slaper. Ik heb ook al van alles geprobeerd en niets hielp echt. Zelfs met zware slaapmedicatie was ik om 3 a 4 uur weer wakker en was ik nog moe.
  Tegenwoordig drink ik slaap lekker thee van Pickwick en 1 keer per week neem ik een zopiclone tablet. Dan slaap ik tenminste 1 nacht per week behoorlijk.
  Ik hoop dat het voor jou beter gaat in de toekomst, sterkte.

 4. Eilish schreef:

  Op regelmatige tijdstippen wat ‘groene ogen’ tot jou nemen, zou dat dan niet de oplossing zijn ?
  Ik weet wat je doormaakt, ik heb een hele tijd heel slecht geslapen. Heeft alles te zien met niet ontspannen zijn voor je naar bed gaat. Hopelijk kan je daar wat verandering in brengen !

 5. fotorantje schreef:

  moe zijn en niet kunnen slapen, echt vreselijk is dat en als het te lang duurt ga je je zoooo ellendig voelen
  misschien moet je eens iets natuurlijks proberen: bach rescue spray voor de nacht
  http://www.newpharma.be/apotheek/bach-flower/107485/bach-flower-rescue-nacht-spray-7ml.html

  slaap zacht Hans

 6. Zuster Klivia schreef:

  Na mijn scheiding heb ik ook 2 jaar slaaptabletten geslikt. Ineens was ik dat beu, afhankelijk zijn van iets chemisch. Langzaam afgebouwd en dat ging prima. Het niet kunnen slapen, bleek meer tussen mijn oren te zitten, dan ik dacht. De angst voor gebroken nachten en doodop zijn, hebben ervoor gezorgd dat ik veel te lang die rommel heb geslikt.

 7. smiley schreef:

  Ik heb al veel slaapproblemen en vermoeidheidsproblemen gehad. Ik ben er zelfs voor naar een slaaplabo geweest, waar toch wel wat is uitgekomen. Ik weiger om aan slaappillen te beginnen. Het moet natuurlijk kunnen.
  Mij hebben ze eens gezegd dat je sneller slaapt als je voor het slapen gaat een saaie huishoudelijke taak doet. Geen tv, geen radio, niets lezen, geen muziek… gewoon jij en de afwas… of jij en de strijk… Een halfuurtje. Daarna zou je beter kunnen inslapen.
  Ook uren wakker liggen blijkt niet goed te zijn. Beter is het om na een kwartier weer op te staan en die huishoudelijke taak te gaan doen… en het nadien weer proberen. Dit laatste is mij echter zelf nooit gelukt. Ik vind het enorm moeilijk om na een kwartier weer uit dat warme comfortabele bed te komen ;-)
  Succes!

 8. Lies schreef:

  Velen hebben hetzelfde probleem, Hans… Inderdaad, meer groene ogen of gezellig een (één !) trappistje drinken…
  Dat je (tijdelijk) niet naar onze blogs komt, da’s je vergeven…
  Voor de komende nacht…, zoete dromen ! Hopelijk raak je je slaapprobleem kwijt…
  Lie(f)s.

 9. Karin schreef:

  Meestal slaap ik snel in. Maar als ik te moe ben neem ik heel af en toe diazepam (spierontspanner) waarna ik alsnog snel ik slaap val. Lijkt me echt afschuwelijk om een slaapprobleem te hebben en uren wakker te liggen. Heb je al eens meditatie geprobeerd?

 10. Vervelend! Ik hoop dat het snel beter gaat!

 11. Caroline schreef:

  Echt vervelend. Hopelijk kun je een andere manier vinden.

  Zelf ben ik een onrustige en slechte slaper, maar ik heb ook niet veel slaap nodig.

  Liefs

  • HansDeZwans schreef:

   Ik heb ook niet veel slaap nodig, maar 4 uurtjes en 11u per dag weg zijn voor het werk, is toch te weinig. Komt daarbij dat ik ook nog eens 8u achter een computerscherm moet zitten en denkwerk moet verrichten.

 12. Marjolijn schreef:

  Herkenbaar die wakkere nachten.
  Hoop voor jou dat het snel weer beter wordt, want overdag moet je ook vooruit kunnen.

 13. bea schreef:

  Heel lastig als je slaap tekort komt, soms heb ik daar ook last van maar ik weiger medicatie te nemen. Mss niet de beste zet maar ik ben bang om, eens ik daarmee begin, niet meer zonder te kunnen. Het zijn lange dagen als je vermoeid bent en het werkt verdorie ook op het humeur…dat vind ik nog het ergste.

 14. ollie schreef:

  Wel Hans , zonder slaappillen heb ik ook een probleem , het mag zomer winter zijn , elke dag vakantie of niet kom ik om half vier wakker . Dit is nu al jaren zo en het is mijn biologische klok die zo staat afgesteld ! Ik ben dan klaar wakker , TV ligt knus naast mij te maffen en als het weekend is , wat moet ge dan doen ??? Tot grote ergernis van TV dus !
  Vorige zaterdag hebben we in Ollie’s normen eens heel goed doorgezakt en het was meer dan half vier eer we thuiskwamen , geen slaap problemen gehad !

  En deze winter ligt heel zwaar op mijne lever !

 15. Billy schreef:

  ik slaap meestal goed, al kom ik ook wel ‘s wakker. Dan ga ik een tijdje opstaan, wat lezen of tv kijken, en daarna slaap ik weer in.
  Het moet beslist niet makkelijk zijn als je nooit kan slapen, maar ik weet niet of die pillen de goeie oplossing zijn…
  Sterkte, Hans!

 16. micheleeuw schreef:

  Ik heb ook periodes dat ik maar 5 uur (of minder) slaap. Straf vervelend maar ik neem er niets voor omdat ik bang ben niet meer zonder te kunnen. Door de dondere dagen slaap ik nu teveel, naar mijn zin. Ook niet goed.
  We hebben nood aan de zon !

 17. Esra schreef:

  Ik slaap altijd rusteloos maar ik slaap tenminste. Normaalgesproken. Er is wel iets wat ik zeker niet moet doen: mijn dag-nachtritme heel erg verschuiven en dan ineens weer vroeg gaan slapen. Dan doe ik geen oog dicht.
  Een glas warme melk voor het slapengaan, dat wil in zo’n geval nog wel eens helpen :D

 18. Elise schreef:

  Oh wat een beproeving! Ik wens je nog veel namiddagdates met mooie groene ogen toe en hopelijk kan je binnenkort beter slapen…

 19. Ovidia schreef:

  Ik slaap meestal goed maar lig nu en dan ook wakker, meestal door stress of gepieker. Zelfs niet altijd belangrijke dingen.
  Ik neem dan valeriaan druppeltjes en dat werkt goed na een paar dagen.
  Mijn vriendin gebruikt Melatonine en zegt dat het heel goed werkt. Het is inderdaad een vicieuze cirkel die je moet zien te breken. Succes ermee!

 20. Marije_Blogt schreef:

  Wat vervelend!!
  Ik herken het probleem niet.. sterker nog ik slaap nog recht op tegen een muur als het moet..
  Dat is ook niet alles hoor, zo heb ik er altijd vreselijk veel moeite mee om op te staan.
  Doordat ik zo vast slaap hoor ik de wekker bv gewn écht niet, waardoor we altijd haast hebben.. :(
  Als we allebei iets van elkaar zouden kunnen overnemen zouden we een heel eind komen denk ik ;)

  Hoewel.. van die sneeuw zou zélfs ik niet slapen.. ;)

 21. platoonline schreef:

  Toch mooi dat je zonder reageren nog zo’n stapel fans hebt, Hans.
  Doe het voor hen EN voor jezelf en bouw die troep zo snel mogelijk af. Ga een half uur ‘s avonds door de kou wandelen en duik dan je bed in. Maar vooral: neem het leven misschien wat minder serieus zodat je kan ontspannen. Ik hoop dat het je lukt.

 22. Kim schreef:

  Hai Hans,
  Oh… vandaár dat je dus op mijn blog terecht kwam! Slapeloosheid kan rare dingen met je doen ;) Voor mij dan wel weer grappig, mijn 1e reactie van een man! En het enige wat ervoor nodig was is bloemetjespapier, wat vouwwerk en een geel konijntje ;)

  Vervelend, het niet kunnen slapen, pff, die vermoeidheid… kan er wel over meepraten (ookal is bij mij de oorzaak -een klein mannetje- bekend en -hopelijk- van korte duur).
  Maar eh.. als zo’n namiddag-date met groene ogen je wél goed laten slapen.. zou ik dat toch eens wat vaker plannen. Wie weet breekt dat het cirkeltje wel!

 23. Luxepaard schreef:

  Wat fijn voor je dat je date zo slaap bevorderend werkt, hopelijk ziet zij dit ook als een compliment, haha ;-) Sterkte met je vermoeidheid, vreselijk naar is dat. Het beïnvloed je hele leven. Ik slaap ook niet goed, misschien kun je je date eens doorsturen? ;-)

 24. oma schreef:

  Ha Hans,

  Je stress meter komt niet in de nul stand, deze blijft in het midden hangen.
  Je moet je date meer in huis halen. werkt ontspannend. oma

 25. Miss M schreef:

  Prachtige groene ogen, hebben we elkaar dan toch ontmoet en heb je in mijn piepers mogen staren?
  Serieus, ik heb geleerd dat als je neit kan slapen je ook niet in bed mag blijven liggen, want dat je dan je bed associeert met slapeloosheid. Ik heb ook een slaapprobleem. Ik lees dus dat ik te moe ben om nog een bladzijde om te draaien.

 26. Mirjam Kakelbont schreef:

  Ademhalingsoefeningen doen, werkt ook goed als je niet in slaap kunt komen, maar ik begrijp dat in prachtige groene ogen kijken opwindender is ;-)

 27. Floor schreef:

  Wat naar joh, en ook begrijpelijk dat je daardoor even geen energie hebt om andere dingen te doen zoals sporten of blogs lezen. Ik hoop dat het je lukt om uit die vicieuze cirkel te stappen. Veel sterkte!

 28. Maris schreef:

  Bizar he? Heb ook nog nooit pasen met sneeuw meegemaakt! Hopelijk krijgen we snel wat mooier weer, ben er zo aan toe!

 29. KmM&S schreef:

  Ellendig als je maar niet de slaap kan vatten!
  En ik ken het, ik ben ook maanden oververmoeid geweest omdat het maar niet lukte.

  Mijn oplossing was geen oppeppende of cafeinehoudende dranken na zes uur s avonds (blijkbaar ben ik daar heel gevoelig voor, zelfs Roosvicéé is voor mij al te oppeppend).

  En het heeft geholpen, ik slaap nu al een poos heel heel goed (hout vasthouden!).

  Kijk eens naar je eet en drinkpatroon ‘s avonds, en of je daar niet te veel suiker neemt, of dranken met vitamine C of caffeine :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>