Drie jaar

Ik ben nu drie jaar aan het bloggen en alles startte met mijn echtscheiding. Hoe sta ik er nu drie jaar later voor, wat kan ik daar precies over vertellen? Ik moet zeggen dat ik mij erg gelukkig voel. Maar om eerlijk te zijn, heb ik er het de laatste tijd moeilijker mee dat ik er overal alleen voor sta. De week dat ik de kinderen heb, zijn vaak hectisch en alles valt op mijn schouders. Soms is mij dat echt teveel. Ik vind het gek dat mij dat nu pas overkomt.

‘Heb je nog geen nieuwe relatie?’ wordt mij vaak gevraagd. In die drie jaar tijd heb ik ongeveer een zeven tal korte relaties gehad. Ik wil het eigenlijk geen relaties noemen, meer verzetjes. En verzetjes heeft ene mens nodig, zo af en toe. Ik ben echter nooit meer verliefd geworden. Het is precies of ik dat niet meer word. De leeftijden verschillen nogal erg. De jongste was 23 en de oudste 38 waar ik het bed mee gedeeld heb. Ik verkies toch de jongere dames, ik kan er niets aan doen. Laten we zeggen dat de houdbaarheidsdatum van de jongere dames iets langer is. :-) (hier ga ik zeker commentaar op krijgen) Grapje. Nee, je moet het even bekijken vanuit mijn standpunt. Ik ben vrijgezel/single en ik heb een keuze. En geef toe, het eerste waar je naar kijkt als je iemand ontmoet, is toch het uiterlijk, niet? Als er fysisch geen aantrekkingskracht is, dan zal het nooit wat worden. 23 jaar zul je zeggen, dat is maar vijf jaar ouder dan mijn zoon. En dan? Of ik mij dat moet aantrekken. YOLO. You only live once, voor diegenen die er nog nooit van gehoord hebben. Er zit echter een addertje onder het gras bij de jongere dames. Zij willen meestal nog kinderen en dat wil ik niet meer. Dus bij deze een oproep aan alle jonge dames die geen kinderen meer willen, gelieve zich even voor te stellen, in bikini als het gaat. :-)

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

67 Reacties op Drie jaar

 1. rebbeltje schreef:

  Als ik het al niet kon dan leer ik het nu…. rekenen ;)
  Voor mij hebben leeftijd en relaties niks met elkaar te maken…alhoewel zie me niet met een broekie lopen…persoonlijke voorkeuren zijn er dan ook om persoonlijk te houden haha…en ja als je het toch voor het kiezen hebt dan wil het oog ook wel wat.
  Zou zeggen geniet ervan en eens zal de ware wel weer voorbij komen lopen.
  Groetjes

 2. christa schreef:

  Ja daat leeftijdsverschil! Het is inderdaad zeker zo dat meisjes van 23 nog een heel leven voor zich hebben. De meeste willen zelf moeder worden en die wens wordt dus uitgesloten. Plus er wordt van hen verlangd dat ze “stiefmoederke” gaan spelen van gasten die bijna zo oud zijn als zij zelf, dat is om moeilijkheden vragen. Maar als klikt met de kinderen, waarom niet dan. Maar het vraagt heel veel moed en zelfopoffering om dat van een jonge hinde te verlangen. Hoe dan ook, ik hoop dat je terug het geluk vindt met een vrouw, waarmee je elke moeilijkheid kan overwinnen. Succes!

 3. els schreef:

  Ik lees hier net dat ik al uit de boot val bij jou…ben 48jaar…en heb me nog nooit zo zelfzeker en misschien ook wel mooi (vroeger heel onzeker over mijn uiterlijk) gevoeld als nu. Ik ben wie ik ben en dat geeft me een zekere rust die ook zijn voordeel kan hebben binnen een relatie. Ik heb altijd de indruk dat die jonge deernes nogal veel met hun eigen persoontje bezig zijn.
  Als ik jou was zou ik toch nog eens goed rondkijken tussen de dames van jouw leeftijd of iets ouder…. ;-) . Mijn partner heeft alvast geen spijt van zijn ‘paar jaar’ oudere vrouw :-)

  Nee, uiteindelijk vind ik dat een relatie weinig met leeftijd te maken heeft, enkel met ‘zich goed voelen’ bij elkaar. Als het echt goed zit dan voel je dat van in het begin.
  En inderdaad YOLO! Over die leeftijd zou ik niet teveel piekeren…

  • HansDeZwans schreef:

   Ik wil absoluut niet beweren met deze log dat dames van mijn leeftijd of ouder er slecht uitzien, helemaal niet zelfs. Maar het is gewoon een feit dat ik single ben en dat ik een keuze heb, dat is alles.

 4. Hans schreef:

  Blijkbaar laat je nu het gevoel toe dat je er alleen voor sta, je hebt het drie jaar alleen gered dus is het goed.
  Zorgen voor in huishouden, kinderen en wat al niet meer kost tijd.
  Maar beter er alleen voorstaan dan samenleven met iemand wat niet geldt telt ook dubbel.
  Jonge dames zijn natuurlijk aantrekkelijker, maar net wat je schrijf hun ambities zijn niet meer de jouwe.
  Dus een moment om eens bij stil te staan. LOL Hans

 5. Karin schreef:

  Nou ja, het is in ieder geval een heel eerlijke log, en daar hou ik van. Ik snap dat jongere dames je voorkeur hebben, maar wat ik me stiekem afvraag, en het is heus niet vervelend bedoeld, voel jij je bij die jonge meiden gewoon nooit een ouwe z**?

  • HansDeZwans schreef:

   Haha, geweldige vraag en ik kan mij inderdaad ook voorstellen dat deze vraag naar voren komt bij het lezen van deze blog. Ik ga daar ook eerlijk op antwoorden. Dit is in feite heel het probleem, ik voel mij namelijk nog erg jong. Ik doe aan sport, ik heb totaal geen bierbuik, ik ben fit. En dat is dus mede de oorzaak dat ik voor jongere vrouwen val.

 6. Esra schreef:

  Ja. Wat zal ik daar nu eens op zeggen? Ik geloof er niet zo in, relaties waarbinnen een heel groot leeftijdsverschil is. Ik sluit het niet uit, maar het komt maar heel weinig voor dat dat echt goed gaat en dat heeft een reden. De dames op een jong uiterlijk uitzoeken is dus wellicht niet het meest praktische plan? (Dat het nooit wat wordt als er niet meteen fysieke aantrekkingskracht is geloof ik ook niet hoor!)

  • HansDeZwans schreef:

   Hmm, ik denk dat mijn logje verkeerd begrepen wordt. Ik zie mezelf ook niet direct rondlopen met een vrouwke van 20 langs mijn zijde. Ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat ik de ervaring heb opgedaan om met verschillende leeftijden even wat te rollenbollen en nu ik de keuze toch heb (single), zou ik voor de jongere generatie kiezen. Of dat gaat gebeuren, dat is een ander verhaal, hoogstwaarschijnlijk niet. But I keep on dreaming.

 7. Mirjam Kakelbont schreef:

  De vraag lijkt me of jonge vrouwen niet liever iemand willen van hun eigen leeftijd? Ook al heb je een sportief voorkomen, helemaal fris ben je niet meer. Ik gun je iemand waar je gelukkig mee wordt, maar ik denk dat je ook realistisch moet blijven als het om een lange-termijn relatie. Vrouwen vandaag de dag zijn ook een stuk kieskeuriger geworden. En als je dan ook geen tweede leg meer wilt…
  Ik wens je een hoop geluk en geduld toe ;-)

 8. Marjolijn schreef:

  Ik wens je oprecht veel geluk toe bij het vinden van een lieve vrouw die bij je past.
  Je voelt jezelf nu weer gelukkig en dan komt het wel.

 9. op een keer vindt je de vrouw van je leven…..ik deed er 4 jaar over, dus ;-)

 10. karel schreef:

  mogge Hans
  ja ik als verstokte vrijgezellige vrijgezel van 64
  kan er weinig van zeggen , maar dat jij die jonge deerntjes mooi en fijn vind kan ik goed begrijpen hoor
  en er zal ergens nog wel een jonge blom voor jou zijn , suc6 er mee

 11. plato schreef:

  Je hebt in elk geval niet stilgezeten, de afgelopen drie jaar. Dat je nog niet verliefd bent geworden is niet zo gek. Je eerste relatie was een flinke teleurstelling en daar ben je niet zo snel overheen. Bovendien is de zorg voor kinderen iets wat je volledig in beslag neemt (is mijn ervaring). Nu je kinderen wat groter worden is de kans ook groter dat je iemand tegen komt waar je echt van kunt houden. Ik denk wel dat de meeste vrouwen eerder gaan voor een lieve, betrokken man dan voor een platte buik.
  Hoe dan ook, ik gun je de aardigste vrouw (voor jouw leeftijd)van het Westelijk halfrond en ver daar buiten.

 12. Flavie schreef:

  Je bent gelukkig en dat is wat telt… en dat jong vrouwke, waarom niet!
  Op liefde staat geen leeftijd toch… het is je van harte gegund ;)

 13. Joke schreef:

  Ik kan me voorstellen dat het deugd doet als je vaststelt dat je nog goed in de markt ligt bij jonge vrouwen. En inderdaad, in jouw situatie is er geen reden om daar niet op in te gaan. Maar tegelijkertijd zijn er (figuurlijk) wel honderd redenen om er niet aan toe te geven. Ik hoef die niet op te sommen, je kent ze zelf ook wel. Persoonlijk denk ik dat de houdbaarheidsdatum van een relatie met een leeftijdsgenote (met een marge van een achttal jaren, op voorwaarde dat ze al uitgebroed is of geen behoefte heeft daartoe) veel groter is. Of je moet de uitzondering op de regel vinden. Een man die zijn vrouw verlaat voor een jongere vrouw, vind ik ronduit zielig. Dit even terzijde, want dat is in jouw situatie gelukkig niet van toepassing.

 14. Inge schreef:

  Ooit wordt ook jij weer (blijvend) gelukkig, met een jong, ouder of oud iemand aan je zij :-)

 15. Tally 'Metalmommy' Talks schreef:

  Groot gelijk. Mocht de man me laten zitten, neem ik ook alleen nog maar lekkere jonge mannen voor een nachtje (of twee). Hopelijk ga ik dat niet meemaken. Maar ik heb wel een plan B en ik lig goed in de markt, al zeg ik het zelf. Als je de keus hebt, waarom niet joh!! Breek alleen geen harten van echte jonge verliefde meisjes. Is dan weer wat minder…. Verder: ga je gang en geniet ervan.
  Ik zou er trouwens niet op zitten te wachten, een man met pubers om stiefmoeder voor te moeten spelen. Vandaar de jonge gasten dan ook (behalve dat de potentie vaak ook stukken beter is ;) ).

 16. Billy schreef:

  je hebt de keuze, gelukzak!
  Nee, grapje hoor Hans.
  Ik deel jouw belangstelling voor die jonge meiden helemaal niet. Ietwat rijpere vrouwen vind ik toch wel interessanter.
  Maar ik wens je heel veel succes toe!

  • HansDeZwans schreef:

   Maar het begrip ‘rijpere’ vrouwen is moeilijk te omschrijven. Ik heb al heel wat jonge vrouwen ontmoet die al een pak verder in het leven staan dan de ‘rijpere’ exemplaren, om het zo maar uit te drukken.

 17. micheleeuw schreef:

  Je bent gelukkig en dat is het voornaamste.
  Dat het je soms wat veel wordt, overkomt iedereen wel eens.
  Je zal wel iemand vinden waarmee je je leven kan delen. Leeftijd van je partner is minder belangrijk zolang jullie zich beiden goed voelen in de relatie.

 18. bea schreef:

  Op liefde staat geen leeftijd, al gaat het bij jou momenteel niet om liefde als ik het goed begrijp :-) Ik kan me voorstellen dat een man (bvb 55) perfect gelukkig wordt met een vrouw van bvb 30-35. 20 jaar leeftijdsverschil maar het zou kunnen. Een man van (bvb 45) met een vrouw/meisje van 20-25….dat geef ik dan minder kans, nochtans ook 20 jaar verschil :D Wat zou je er van vinden moest je dochter met een 20 jaar oudere man (en pubers) iets beginnen? Ik zou waarschijnlijk niet echt happy zijn. Mens, wat heb ik toch veel vooroordelen :D

  • HansDeZwans schreef:

   Natuurlijk zou ik daar in het begin erg tegen zijn, maar van zodra dat ik zie dat het een goede relatie is en dat ze echt gelukkig is met hem, kan ik daar niets op tegen hebben. Ik ken ondertussen al voorbeelden genoeg.

 19. Anna schreef:

  Leven en laten leven is mijn devies. Veel geluk :-)

 20. Tinneke schreef:

  Ik ben al bijna 20 jaar super blij met mijn ventje en ja, hij is nog steeds 23 jaar ouder dan ik… en ja, wij hebben samen ook 3 kinderen (en zijn kleinkinderen zijn van dezelfde leeftijd, dus dat is ideaal (maar voor de buitenwereld soms wat ingewikkeld ;) ) – het leeftijdsverschil lijkt met de jaren kleiner te worden, omdat ik ouder word en omdat onze gezinscontext mijn ventje ook wel jong houdt… dus Hans, denk mss toch nog even na over die kinderwens van jou…

 21. Nicky schreef:

  Ik ben heel lang alleen geweest. Dat had zijn nadelen maar zeker ook zijn voordelen. Ik moest zelfs even wennen toen ik op mijn 38e ging samenwonen. En ach, leeftijd zegt zo weinig. Als je maar gelukkig bent! Dat je liever een jonge dame hebt, dat kan, dat mag. Je weet maar nooit wat er op je pad komt. Maar het zou ook zomaar kunnen dat je ineens als een baksteen valt voor een oudere dame! ;-) Liefde kijkt niet naar leeftijd.

 22. cuisineceline schreef:

  ik begrijp je volledig hoor :) Ben nu ook een tijdje single na een lange relatie.
  Het is raar om er alleen voor te staan; maar euh: yolo ;-)

 23. zuster_klivia schreef:

  Ik had ook allemaal eisen en wensen toen ik gescheiden was. Ik ben geëindigd met een man die in zo op het eerste gezicht niet echt aantrekkelijk vond, hij was helemaal niet waar ik normaal op lette. Als ik geen date met hem had afgesproken, waren we nooit aan de praat geraakt.

  Hij had krullen, droeg graag roze overhemden van enorme kakmerken, hij liep op blote voeten in bootschoenen… Moet ik doorgaan? ;)

  En toch is het ‘m. We gingen zitten, begonnen te praten en bleken op alle niveaus bij elkaar te passen. We hebben dezelfde humor, zijn beide zeer ad rem, ook qua intelligentie zijn we een match. Ergo: leuk vermakelijk blogje, maar ik neem het niet serieus. Jij bent iemand die geprikkeld moet worden, niet alleen in bed. En dat ga je niet vinden bij de jongere generatie.

  Keep on dreaming jij ;)

 24. gerdaYD schreef:

  Welke keuze jij in je leven ook maakt, probeer gelukkig te zijn… want dat is het voornaamste in dit leven die helaas maar al te kort is Hans!

 25. ingridblogs schreef:

  Als je aan de kant gezet bent,wil je je bewijzen denk ik.Denk ik hoor!Ik zou lekker mezelf blijven,tenslotte heb je ook twee handen……

  • HansDeZwans schreef:

   Ik vind het leuk die uiteenlopende meningen. Mezelf blijven dat zal ik zeker doen. Ik ben nooit het type man geweest dat wil opvallen of aandacht wil trekken, altijd zo een beetje op de achtergrond blijven daar voel ik mij stukken beter. Laat de aandachttrekkers maar in het midden punt van de belangstelling staan, is niets voor mij.

 26. ach .. de liefde ..

  die houdt zich niet aan regeltjes of aan vooroordelen van anderen!

  gelukkig maar! :-D

  ik hoop oprecht dat je de vrouw van je dromen ontmoet, hans en jullie samen héél gelukkig mogen worden!

  en ikke ..

  ik hou nu mijn burka aan! :lol:

 27. fotorantje schreef:

  na alles doorlezen te hebben kan ik niks toevoegen, alle positieve en negatieve kwam aan bod
  en nu doe ik als Neusje en trek vlug m’n boerka aan
  wel jou alle geluk toewensend!

 28. Vanessa schreef:

  Er alleen voorstaan is idd niet altijd leuk. Dingen kunnen delen, jezelf goed voelen bij iemand, gewoon samenzijn met diegene waar je van houdt, dat ik toch het mooiste dat er is.
  Geniet van het vrijgezellenleven Hans, en als je het niet meer verwacht dan staat die ware plots voor je. En de leeftijd speelt dan helemaal geen rol. Klinkt misschien wat melig, maar zo is het wel dikwijls.
  Fijn weekend,
  groetjes, Vanessa

  • HansDeZwans schreef:

   De leeftijd speel inderdaad geen rol voor mij, wel voor anderen maar daar kan ik gelukkig heerlijk boven staan en mij daar geen fluit van aantrekken. Sterker nog, ik kan daarmee eens goed in mezelf lachen.

 29. Helena schreef:

  Geweldig al die ‘meningen’ :-) … ik wens je in ieder geval heel veel plezier en alle geluk op het pad dat je gaat… en volgens mij is dat intussen best een tof pad, met alle hectiek die daarbij hoort!

 30. Regina schreef:

  Haha, ik moet er wel om lachen, zoals je het opschrijft. En natuurlijk is uiterlijk het eerste wat je ziet. Ik vind leeftijd ook niet zo belangrijk. Ook bij echte liefde niet. En ik hoop dat je dat toch nog een keer mag meemaken, want ook dat is mooi. Wie weet!

 31. Sas schreef:

  Ach, die liefde komt vanzelf wel! :) Ondertussen zijn verzetjes prima ;)

 32. Hans schreef:

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl Hans

 33. liese schreef:

  Het klinkt alsof je er klaar voor bent. Nu nog iemand tegenkomen die er net hetzelfde over denkt!

 34. LJ schreef:

  Ik wil geen kinderen!
  Maar ik ben al bezet :-)
  En in een bikini vertoon ik me nooit.

 35. Bijzonder om te lezen dat net als bij mij het uit-elkaar-gaan
  ervoor zorgde dat je ging schrijven, inspiratie genoeg ;-) )
  Leuk om zo in contact te zijn!

 36. Wanda schreef:

  Zolang je geen valse verwachtingen werkt bij de jonge meiden, is er toch niks aan de hand? Geniet er lekker van!

 37. Gelijk heb je. Yolo!! Deze periode kun je nooit meer overdoen tenslotte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>