jammer

Op Paasmaandag heb ik in de namiddag start to golf meegedaan en ik moet zeggen, het beviel me wel. Dit moet ongeveer de 5de keer geweest zijn dat ik tegen dat kleine balletje geslagen heb en ja, ik heb talent :-) In de long drive sloeg ik wel af en toe een balletje naar de 150 meter en dat is wel kicken. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken omdat ik al tennis speel. De bal gevoeligheid zoals ze zeggen. Of ik het nu ook effectief ga doen, dat is wat anders.

Jammer genoeg gaat mijn reis naar Thailand niet door. Ik heb het te laat doorgegeven aan mijn ex. Mijn eigen fout. Even dit verder uit te leggen. Als ik een trip van 2 weken wil maken, moet ik dat op tijd vragen, omdat zij dan de week dat ik normaal de kids heb, wil overnemen. Zij had echter al plannen om andere zaken te doen, dus kan ik niet gaan. Maar thuis blijven doe ik niet. Nu wil ik gewoon in mijn week ergens naartoe gaan. Waar weet ik nog niet. Als er iemand een leuk voorstel heeft, laat het mij dan maar weten. Niet te ver natuurlijk, anders verlies ik al 2 dagen.

Nu wil ik nog even een vraag stellen aan jullie, ouders met kinderen, of iedereen die zich aangesproken voelt. Hoe zit het eigenlijk met het zakgeld? Wij hebben tot nu toe een goede regel getroffen en dat was de kinderen hun leeftijd x2, plus daarbij nog eens 10 euro extra voor de gsm kosten. Dus mijn dochter van 16 krijgt maandelijks 42 euro. De zoon is reeds 18 en die krijgt iets meer. Hoe doen jullie dat, wat is voldoende zakgeld?

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

30 Reacties op jammer

 1. Billy schreef:

  jammer van die vakantie, Hans!
  Je kinderen elders droppen terwijl je op vakantie gaat is wellicht ook geen optie hé.

  Ik denk dat je het qua zakgeld wel wat weinig aanpakt. Toen onze kinderen nog zakgeld behoevende tieners waren, gaven wij elke week zakgeld. En dat was toén al wat jij nu maandelijks zou geven… Niet dat wij het zo breed hadden hoor!

 2. christa schreef:

  Jammer van de reis naar Thailand! Wij gaan naar Phuket , en dat is wel haalbaar voor een weekje. De rest van Thailand zullen we later doen omdat we ook nog met het co-oudersysteem zitten. Hoewel kids bij de moeder zijn komt de dochter met haar lief wel huissitten , want met twee katten en een hond is het niet simpel! Ik ben er zeker van dat je nog iets vindt

 3. karel schreef:

  jammer van de geplande vakantie , ja dan komen de regels ooit gemaakt opeens koud op je dak , maar een weekje in de buurt relaxen is ook fijn
  en wie weet ga je elke dag ergens anders golven
  16 en 18 jaar , ik mag aannemen dat de bedragen per maand zijn
  ja ik had al wat werk en verdiende zelf wat , maar dat was natuurlijk een andere tijd , de jaren ’60 , mijn ouders konden deze bedragen niet missen hoor
  suc6 met alles

 4. Karin schreef:

  Jammer van je vakantie maar er zijn nog een heleboel andere leuke bestemmingen toch. Wij gaven de kinderen hun zakgeld per week. De hoogte is nogal afhankelijk van wat ze er mee moeten doen. Is het puur voor leuke dingen zoals uitgaan e.d. of moeten ze er ook cadeautjes en dingen voor school van kopen?

 5. rebbeltje schreef:

  Nu daar vraag je me wat…ben daar niet meer zo in thuis…
  Je kan ook zoiets opzoeken op nibudwijzer bv.
  En ja afspraken zijn afspraken…maar is wel jammer dat je reisje niet door kan gaan…balen joh. Met een beetje geluk is het hier ook prachtig weer en vermaak je je toch wel…groetjes

 6. karel schreef:

  nu ik wist van die dag , nou en
  zij die 24/7 werken zijn de dupe , winkels en alles dicht
  terwijl die dan dicht zijn wel willen dat SPL 24/7 open is
  ik ben gelukkig een Amsterdammer

 7. Marjolijn schreef:

  Dicht bij huis kan vakantie vieren ook leuk zijn…!!
  Je vindt vast wel een leuke bestemming.
  goede start van de nieuwe week.

 8. uitstel is geen afstel, volgende keer zal je reis wel doorgaan, ondertussen kan je lekker in de buurt ergens genieten

 9. zuster_klivia schreef:

  Jill is 14 en krijgt 15 euro per maand maar ik betaal haar telefoon. Als ze buiten haar bundel gaat, zijn die extra kosten voor haar. Ze heeft een app waarmee ze alle gebruik in de gaten houdt dus dat gebeurt nooit ;)

 10. Flavie schreef:

  Dat reisje kan nog hé, op een ander gepast moment :)
  Zakgeld… mijn mini-me’s zijn nu 9 jaar, dus veel ervaring met zakgeld geven heb ik niet.
  Wel krijgen ze in de vakantie elk € 5/week om zelf eens iets te kopen en zo leren ze ook omgaan met geld en beseffen ze dat het leven toch wel duurder is dan dat zij denken :) .

 11. Lilith schreef:

  Jammer dat de reis niet door gaat! Mogelijke bestemmingen: als je van citytrips houdt, zou ik Boedapest en Praag wel durven aanraden. Ik vond dat allebei fantastische steden. Boedapest is groter en misschien een beetje wereldser. Je hebt daar ook die heerlijke baden. Praag is aan de kleine kant, maar héél héél mooi. Maar met zo’n stad kun je maar 4 dagen vullen (vind ik).
  Over dat zakgeld: ik geloof dat ik rond die leeftijd €50 per maand kreeg. Daar moest ik mijn gsm-rekening mee betalen (€10-15), maar verder kon ik daarmee doen wat ik wou: sparen, of boeken e.a. kopen. Volgens mij is er geen juist bedrag, maar hangt het er gewoon van af wat ze met dat geld moeten kopen.

 12. liese schreef:

  zakgeld. Ik denk dat ik het afhankelijk van hun hulp in huis zou maken. Wie meer helpt krijgt meer. Als tiener kreeg ik zo’n 500 fr toen ik 16 jaar was (per week). Daarmee moest ik mijn fuif betalen, de drank en stiekem mijn sigaretjes die ik toen rookte. We werden een krak is ons te laten trakteren toen :-D

 13. Mirjam Kakelbont schreef:

  Boek een andere leuke vakantie, daar heb je recht op en behoefte aan! Desnoods een golfvakantie…
  Mijn dochter is een paar weken geleden achttien geworden en krijgt maandelijks 20 euro zakgeld. Maar ik moet er wel bij zeggen dat als zij iets wil hebben van kleding, een afspraak bij de schoonheidsspecialiste heeft, of met vriendinnen in de stad een pizza wil eten, wij dat voor haar betalen. Dus eigenlijk schept dat geen eerlijk beeld.

 14. plato schreef:

  Praag, Londen, Barcelona, Rome of gewoon zeven dagen naar het Zwarte Woud met de touringcar. Daar gaan ook graag oudere dames naar toe en die vinden het heerlijk om met leuke Belgische mannen te dansen. ‘t Is maar een tip.

  Dat van dat zakgeld is voor mij wel erg lang geleden. Ik zou geloof ik wel opteren voor het zelf betalen van de mobielkosten tot een bepaald maximum en dat ze dan zelf het meerdere moeten betalen (het voorstel werd hierboven gegeven). En dan zou ik er nog eens een klein weekbedrag bij doen. Willen ze meer, dan is daar de krantenwijk.

 15. cuisineceline schreef:

  Ik kreeg vroeger 5 euro per week. (als ik mijn kamer opruimde was dan 10). Kledij en gsm moest ik niet betalen ;-)

 16. Ik vind het relatief flauw van jouw ex, jouw kids zijn toch geen baby’s meer,…..als alternatief kan ik een Citytrip aanbieden, vind ik altijd geweldig,….en wat het zakgeld betreft, Chattheo krijgt 20 euro en dat is dan louter voor snoep een drankje en af en toe een fastfood restaurant, de rest wordt betaald, maar mss is dat niet echt goed en moeten we een hoger bedrag afspreken en dat hij ermee rond leert komen,….nu is het wel allemaal heel erg makkelijk hé

  • HansDeZwans schreef:

   Eigenlijk een beetje mijn eigen fout, ik plan vrij weinig op voorhand, ben meer het type dat morgen kan zeggen ik ga naar Londen. Carpe diem. Alles op voorhand plannen vind ik maar saai, ben meer het verrassing type.

 17. Nicky schreef:

  Jammer van die reis. Misschien een leuk stedentripje maken?

  Wat zakgeld betreft… Mijn dochter kreeg niet veel, geloof ik. Toen ze elf werd heb ik zak- en kleedgeld ingesteld. Ze kreeg toen (in 2004 dus) 50 euro per maand en daar moest ze alles van kopen. Kleding, cadeautjes noem maar op. Alleen jassen en schoenen betaalde ik nog. En later haar telefoonabonnement en haar ziekenfondspremie. Ik moet eerlijk zeggen dat het bedrag nooit verhoogd is en zij zich prima kon redden. Toen ze op haar 18e ging studeren, kreeg ze nog steeds 50 euro per maand. Heeft prima uitgepakt trouwens. Ze is de enige studente die ik zonder studieschuld én met een vette spaarrekening!

 18. Esra schreef:

  Ahem. Mijn “zakgeld” was tot aan mijn 18e dat ik 1x per jaar naar het pretpark mocht. Niet bepaald een dure geweest als ik dat zo zie :P

  Maargoed, daar stond natuurlijk wel tegenover dat mijn ouders voor mij betaalden wat ik nodig had, kleding en dergelijke. Uitgaan deed ik niet. Ik weet dat veel van mijn klasgenootjes heel veel kregen, sommigen wel 80 euro per maand. Hoe dan ook, als ik het moest doen zou ik denk ik uitrekenen wat ik voor die leeftijd een redelijk bedrag zou vinden per maand voor uitgaan, kleding, games, etc, en dat bij elkaar optellen.

 19. Verschrikkelijk jammer dat Thailand niet doorgaat. Het is zo’n heerlijk land! Maar goed, Thailand loopt niet weg, een volgende keer beter. Zakgeld: tja, dochter krijgt elke maand ook een vast bedrag maar daar moet ze dan ook haar kleding van kopen. Het blijft een gedoe om daar een beetje balans in te vinden maar we zijn er nu wel uit geloof ik.

 20. Regina schreef:

  Zoals jij blijkbaar goed met ballen om kan gaan, zo blijf ik zelf ver, ver uit de buurt van alle sporten die met ballen te maken hebben, want wat ben ik daar slecht in, haha.
  Wat zakgeld betreft: Mijn jongens (16 en 17) krijgen 25 euro per maand, geld dat ik automatisch laat overmaken. Het is wel letterlijk ZAKgeld, want ik betaal hun telefoon en kleding en soms ook andere dingen.

 21. LJ schreef:

  Het is bij mij al ff geleden (dat ik nog zakgeld kreeg) maar toen ik studeerde (en ik zat niet op kot en ging nooit uit :p) kreeg ik 150 euro per maand maar daar moest ik kleren mee kopen en op café en lunch en al de rest, enfin alles dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>