Jeugdig

Co-ouderschap is een mooie oplossing. Een week de kinderen thuis en een week alleen. De week dat ik alleen ben, zorg ik ervoor dat ik bijna elke dag iets gepland heb. Ik zou niet weten waarom ik thuis moet blijven. Van de week schrok ik mij een hoedje. 721 euro terug gestort van de elektriciteitsmaatschappij. Dat is in feite ook logisch. Ik ben altijd weg, dus ook weinig verbruik. Dat geldt ook voor water, verwarming en noem maar op. Natuurlijk het weggaan kost ook geld maar op deze manier spendeer ik het wel graag. Maandelijks zijn mijn kosten een pak minder dan vroeger, maar het wordt aan leuke dingen terug uitgegeven.
Gisteren, zaterdag, gingen beide kinderen elders slapen en natuurlijk blijf ik dan ook niet thuis. Even wat rond liggen sms’sen en rond half tien had ik afgesproken met een vriendin. In een dorpje iets verder gelegen was een I love Rock party bezig waar cover bandjes het beste van hun zelf gaven. Rond 04:00u lag ik in mijn bedje. Het is zoals een andere goede vriendin onlangs tegen me gezegd heeft: Hans gij beleeft uw tweede jeugd. Dat is ook zo, ik geniet met alles wat ik doe en ik ben daar best tevreden over.

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

35 Reacties op Jeugdig

 1. Rebbeltje schreef:

  Niks mis met genieten…:)

 2. Hans schreef:

  Zo ben je wel goed bezig energie te besparen, niet die van jezelf dan, maar daar heb je dan ook langer plezier van. Hans

 3. Marjolijn schreef:

  Gelijk heb je, niets mis met genieten…!!

 4. Zuster Klivia schreef:

  Zoals wij in NL zeggen: ieder nadeel hep ze voordeel ;)

 5. zon-nebloem schreef:

  co ouderschap, dat heb ik nooit klaargekregen, ik had mijn zoon iedere dag.
  maar kinderen houden je jong en dat is ook een voordeel.
  Je geniet blijkbaar veel en je hebt groot gelijk

 6. christa schreef:

  Bij mij was het ook zo, hoewel de kinderen altijd bij mij waren. Maar toen ik Wim leerde kennen, beleefden we samen heel veel dingen, waar ik later maar kon van dromen, omdat ik altijd moest werken op zaterdagavond. Een hele nieuwe wereld ging voor mij open. Geniet van je nieuwe jeugd Hans!

 7. karel schreef:

  mogge Hans
  nu het staat er al tig keer , maar met genieten is echt niets mis
  en zo’n extra zakcentje komt ook wel weer op :)

 8. Sharon schreef:

  En er is niks mis met genieten! :)

 9. isis45 schreef:

  Vooral blijven genieten, het leven is maar zo kort.

 10. brubeck schreef:

  Inderdaad, ik denk dat je best zoveel mogelijk kunt genieten van zo’n tweede jeugd. En het is nog ecologisch verantwoord ook, zo te merken ;-)

 11. Dat is de reden waarom ik dat zo graag weer wil,…..voor mij persoonlijk, maar ik weet dat dit niet de beste oplossing is voor mijn zoon,……en is het mijn taak om een stapje terug te zetten,……maar deze week vliegen we er volle bak weer in :-)

 12. platoonline schreef:

  Waar jij heel sterk in bent: je blijft niet thuis plakken maar je gaat er uit. Genieten, om je heen kijken, leven. En op die andere dagen ben je er toch voor de kinderen. Dat is iets om bewondering voor te hebben. Je doet het goed Hans.

  • HansDeZwans schreef:

   Om eerlijk te zijn, de week met de kinderen ben ik er inderdaad, maar mijn dochter is bijna 16 en de zoon bijna 18, ze verjaren alle twee in januari. Ik moet zeggen, ze leven zowat hun eigen leven, ik ben er voor het eten op tafel te zetten, hun overal naartoe te brengen en te gaan halen, zo nu en dan een extra centje toe te stoppen, auto leren rijden, samen met de dochter op de sofa tv kijken, hun fietsen in orde brengen, enzovoort enzoverder. De zoon is dagelijks bij vrienden en dat is juist wat ik vroeger ook deed. De school was uit en ik was al weg. Hier is dat juist hetzelfde, maar ik heb al aangegeven dat we op elkaar lijken, bangelijk soms.

 13. Fijn dat je zo aan het genieten bent!

 14. gewoonanneke schreef:

  Ik ben de laatste jaren dat ik gescheiden ben ook meer uitgeweest dan ik de jaren dat ik getrouwd was en dat bevalt me ook wel goed hoewel ik ook graag ‘s avonds lekker thuis ben maar het is nu vrije keuze wat ik doe. Ook niet altijd leuk maar soms heel makkelijk.

 15. Joyce schreef:

  Blij om te lezen dat je geniet Hans, echt dat zijn de mooie momenten in het leven. De momenten dat je de tijd voor jezelf hebt en dat je echt kan genieten van wat jij wil, is je gegund! Heel erg gegund :D

 16. Joke schreef:

  Ik ben geen echte moederkloek, maar mijn kinderen om de andere week een week moeten missen zou me zwaar vallen, denk ik. Ik heb alleszins geen behoefte om het uit te testen. Je hebt je draai gevonden en dat is goed. Je hebt wel geluk dat je al je uitstapjes kan financieren, want ik denk dat er maar weinig gescheiden mensen in die positie zitten. Wat ik me soms afvraag: is deze vrijheid te verkiezen boven een getrouwd leven met kinderen? Maw mocht je het gebeurde ongedaan kunnen maken, de klok kunnen terug draaien als het ware, zou je dan terug gaan naar je vorige leven?

  • HansDeZwans schreef:

   Dat is een goede vraag waar ik ook eerlijk op ga antwoorden. Ja, ik zou terug gaan naar mijn vorig leven, want samen met iemand oud worden is toch iets wat iedereen wil. Ok, dat kan ik nu nog altijd maar ik bedoel dit wel in gezinsverband. Want zo een nieuw samengesteld gezin, nee hoor, dat is het niet, neem het van mij aan. In elke echtscheiding met kinderen zijn alleen deze laatste het grootste slachtoffer, hoe je het ook keert of draait. Ze missen stabiliteit. Bij mij thuis maar ook bij hun. Mijn zoon heeft mij enkele weken geleden al gezegd dat hij zich daar stik dood verveeld, wat logisch is want al zijn vrienden wonen in mijn buurt. Het leven wat ik nu heb, bied mij veel variatie en inderdaad ik kan doen en laten wat ik wil omdat ik financieel geen problemen heb. Ik voel mij nog jong, ik doe veel aan sport maar de vraag is dan, hoe lang kan ik dat zo nog volhouden? Dat zal hier dan wel te lezen zijn, vermoed ik.

 17. karel schreef:

  Ha die Hans , nu als er 1 is die het verdient dan is Nellie het wel
  geniet de zon

 18. Lisa schreef:

  Fijn dat je er wat van weet te maken! Veel plezier met je tweede jeugd.

 19. Hans schreef:

  Zal hier ook eens praten over mijn tweede jeugd. Hans

 20. Wanda schreef:

  Uiteindelijk moet je er zelf het beste van maken en hoewel het soms best moeilijk zal zijn (geweest) om je kinderen, vooral toen ze jonger waren, niet dagelijks te zien en daardoor dus een deel van het opgroeien te missen, geeft het je tegelijkertijd ook de gelegenheid om je eigen dingen te kunnen doen…

 21. Billy schreef:

  dat alleen zijn heeft dus niet alleen nadelen… ;-)

  Groot gelijk dat je ervan profiteert, Hans!

 22. LJ schreef:

  Ik hoor heel veel positiefs over co-ouderschap :) heel veel voordelen dat 50% ouder zijn! Geniet van je leven, Hans, ‘t is je gegund na alle scheidingmiserie!

 23. De goede dingen en mooie dingen van het leven goed kunnen combineren is een kunst, niet iedereen kan dat maar volgens mij heb je er een perfect evenwicht in gevonden. Goed gedaan. Het leven is te kort om er niet iets moois van te maken!

 24. HansDeZwans schreef:

  Het leven is zo mooi als dat je het zelf maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>