Jiehaa

Als vrij gezellige vrijgezel heb ik eigenlijk maar weinig vrienden. Hiermee bedoel ik vrienden die hetzelfde statuut hebben, namelijk ‘bandloos’. Al mijn vrienden zijn nog getrouwd en dat maakt het voor mij ietsje moeilijker. Vriendinnen heb ik nog minder. De meeste vriendinnen zijn eigenlijk de vrouwen van mijn vrienden. Ik kan hun moeilijk mee uit vragen, dat is niet gezond voor onze kameraadschap. Dit is niet weer een oproep naar jullie toe. Anders kan ik beter een hervorming doen van naam, www.datingzwans.be. (toch even stiekem gekeken of deze url nog beschikbaar is, jiehaa)

Het weekend dat ik vrij heb, wil ik graag eens een stapje in de wereld zetten en dat doe ik niet graag alleen. Gelukkig kan ik één iemand contacteren omdat hij momenteel ‘liefloos’ is. Hij is wel 15 jaar jonger maar het klikt wel tussen ons. Hij heeft veel vrouwelijke vriendinnen die dan ook nog eens 5 jaar jonger zijn, dus de laatste tijd maak ik kennis met meisjes rond de gezegende leeftijd van 25. (jiehaa)

Zaterdag zijn we samen een pintje gaan drinken in ons stamcafé. Rond 22:30u kreeg hij een berichtje om ergens langs te gaan. Een Grieks feestje in Maasmechelen. ‘Gaan we?’ vroeg hij. ‘Ja waarom niet, we hebben toch niets anders te doen.’ was mijn snelle beslissing. Met 2 wagens naar daar vliegen had weinig zin, dus heb ik maar gereden. Van vliegen was weinig sprake. Er had ondertussen 5 cm gesneeuwd en de vlokken bleven maar vallen. De strooidiensten waren wel bezig met hun zout te verspreiden, maar de kleine straatjes bleven zoutloos. Een ritje wat normaal gezien 15 minuten in beslag nam, duurde al snel 3 kwartier. Achterwiel aandrijving is niet de gewenste voortstuwing bij een glad wegdek, laat ik het even gezegd hebben. (jiehaa)
Uiteindelijk na een paar berichtjes, toch de zaak gevonden. We stapte binnen in een zaaltje van de Griekse gemeenschap, als buitenstaander welteverstaan. En buitenstaander waren we tussen al die Grieken. Maar ik moet eerlijk bekennen, het zijn heel vriendelijke mensen en er hing een toffe sfeer. Een life-bandje zorgde voor de muziek en er werd in groep gedanst. Een man was solo aan het ‘Grieks’ dansen, terwijl iedereen op zijn hurken in een cirkel zat en in de handen aan het klappen was. Als vreemde eenden in de bijt, zijn we maar even gebleven, maar het moet gezegd worden, Griekse vrouwen zijn absoluut mooi.
Daarna doorgereden naar een naburig dorp omdat er nog een feestje gaande was. Helaas was er maar weinig volk en rond 03:00u lag ik in mijn bedje.

Zondag afgesproken met iemand waarmee ik al een tijdje aan het chatten ben. Zij is Nederlandse maar is van Sri Lanka afkomstig en ze ging voor mij Sri Lankaans koken. (jiehaa) Wel even in het achterhoofd houden dat dit zeer scherp (zij zegt scherp, terwijl wij pikant bedoelen) eten is. Om 14:00u was ik daar en zijn we doorgereden naar Maastricht. Door het slechte weer was er maar weinig volk op de been. In een paar zaakjes zijn we wat gaan drinken zodat we konden babbelen. Rond 18:30u waren we terug bij haar thuis en terwijl ik het flesje bubbels ontkurkte, warmde zij het eten op. Jezus Christus Maria Gods toch. Wat was dat pikant. Mijn keel stond in brand. ‘Vind je dit scherp? Ik heb mij nog ingehouden met kruiden, normaal gezien doe ik er een pak meer in.’ Als ik op dat moment mee deed aan Expeditie Robinson, dan zou ik de vuurman zijn, geen probleem. Harry-Potter-draakgewijs zou ik luciferloos elk stapeltje hout omtoveren tot een gezellig haardvuurtje waar menige kinderen marshmallows in konden roosteren.

Achteraf nog een leuk gesprek gehad waarbij elk onderwerp aan bod kwam. Ik moest de dag nadien gaan werken, dus rond middernacht was ik thuis. Ze heeft me nog een zakje speciale kruiden meegegeven die je enkel daar kunt kopen. Dus de volgende keer als er iemand op bezoek komt zal ik deze eens toevoegen aan het eten. Eens zien of er dan ‘jiehaa’ geroepen gaat worden.

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

49 Reacties op Jiehaa

 1. CHRISTA schreef:

  Lijkt me toch een leuk weekendje geweest te zijn en hopelijk heb je het pikante eten ondertussen al verteerd!

 2. Lies schreef:

  Kruiden bewaren, Hans… Als ‘t eens niet meer zóóóóó vers is… Foei hé… ! JIehaa… !
  Lie(f)s.

 3. Indira schreef:

  Het was een genot om dit te lezen haha. Jiehaa!

 4. Zuster Klivia schreef:

  Ik werd al moe van alleen lezen. Mán wat heb jij het druk in de weekenden! ;)

 5. Karin schreef:

  Ha, wat grappig om te lezen wat jij in het weekend zoal uitspookt.

 6. zapnimf schreef:

  Chatten is een geweldig medium als je met woorden om kan gaan. Voor ik moose leerde kennen, chatte ik er al mijn vrijers bijeen. Binnenkort volk genoeg om mee weetikveel te doen.

 7. Miss Moneypenny schreef:

  Ik zeg jiehaa! wat een leuk blogje weer van een -jiehaa!- leuk weekend. :-)

 8. Door schreef:

  Wat een heerlijk weekend! Jiehaaa!
  Was die vrouw zelf ook pikant of alleen een beetje scherp:-)?

 9. LJ schreef:

  Ik kan absoluut niet tegen pikant eten… maar geldt hier misschien ook het spreekwoord “oefening baart kunst”?

 10. The Empress schreef:

  Dat is nogal een druk weekend geweest!

 11. Ik heb een hekel aan “pikant” eten,………hopelijk was het gezelschap wel leuk, maar ik heb een vermoeden van wel ;) ,…..

 12. elke schreef:

  Wij houden hier wel van pikant eten, zelfs de kinderen (de mijne dan) worden er in getraind. Maar trop is meestal toch teveel. Dan neem je best brood bij de hand, is het enige wat er tegen kan helpen.

  Chatten deed ik ook met mijn huidig lief. Wij doen het nog trouwens, wegens elk in een eigen huis. Buiten met hem vertoon ik weinig chatgedrag: het is wel leuk op zich, maar er kruipt veel tijd in die ik liever besteed aan andere dingen. Bloggen bijvoorbeeld ;-)

 13. ingridblogs schreef:

  Schoenmaker blijf bij je leest…die arme meisjes weten nog van niks.En een oudere vrouw kan ook leuk zijn jiehaaaaaaa.

 14. micheleeuw schreef:

  Toch goed dat je buiten komt wanneer je de kinderen niet hebt. Hebben die jonge deernen geen oudere zus ? ;-)

 15. Billy schreef:

  vond je dat eigenlijk wel lekker, dat zo pikante eten, Hans?
  Ik vind er niks aan eerlijk gezegd. Dat pikante neemt alle smaak weg uit je eten. Geef mij dan maar onze lekkere Belgische kost, met peper en zout en eventueel wat tuinkruiden. Zacht en heerlijk! Net zoals vrouwen moeten zijn… ;-)

  Groetjes!

  • HansDeZwans schreef:

   Ik vond het eerlijk gezegd te pikant, moest bij elke hap een slokje drinken. En hoe meer ik at, hoe zatter ik werd, lol.

   • Esra schreef:

    Maar alcohol is wel het beste wat je erbij kunt drinken! De pikante stofjes lossen namelijk beter op in alcohol dan in water, dus met een stevige borrel spoel je ze het gemakkelijkst weg.

    • HansDeZwans schreef:

     Inderdaad, dat wist ik al. Is ooit een vraag geweest hoe je pikant eten gemakkelijkste kunt neutraliseren, door brood te eten of een jenever te drinken. En jenever was het juiste antwoord.

 16. Sas schreef:

  Je spookt heel wat uit ^^

 17. Caroline schreef:

  Heerlijk zo’n Jiehaaa weekend!
  Geniet er lekker van

  Liefs

 18. appelig schreef:

  Leuk verhaal, leuk weekend, dat pikante eten is aan mij ook niet besteed.

 19. veerle schreef:

  Een lekker pikant weekendje dus.

 20. Marjolijn schreef:

  Dat was dus een jiehaa goed weekend…!!
  Op naar het volgende.

 21. platoonline schreef:

  Niemand vraagt het. Dan moet ik het maar weer doen. Wordt het wat met die mevrouw uit Sri Lanka? Of is die al bezet en kookt ze slechts voor je?

  Hmmmm, die Jiehaaa houd ik in gedachten voor als ik straks naar de super moet. Eens kijken hoe het winkelcentrum er op reageert.

 22. Petr@ schreef:

  Wat een leuk verslag zo van je weekend.
  Maar dat pikante eten, pfff.
  Wacht maar tot het er aan de andere kant uitkomt! Dan moet je ook blussen!! Jiehaa

 23. Lauradenkt schreef:

  Ja, maar dat is niet wat ik me afvraag, Hans, of het eten pittig is of niet. Eerder of het een leuke vrouw of een leuk-leuke vrouw was!

 24. Babette schreef:

  Dat pikant eten, Zwans, dat zijn Trukken van de Foor. Ik kan het weten.

 25. RenéSmurf schreef:

  ha, je begint zo bescheiden he, van toch even kijken en meer komt er heus niet hoor, dat gevoel.
  En gaandeweg blijkt maar weer dat je je zaakjes toch wel weer erg goed op zaakjes en rolletjes hebt rollen!

 26. ZON-nebloem schreef:

  wie weet wie je nog gaat verrassen met die lekkere kruiden.
  het is ondertussen al weer weekend, geniet ervan

  • HansDeZwans schreef:

   Misschien kan ik er je zus en haar vriendinnen wel mee verrassen. Wanneer hadden wij ook alweer afgesproken, kun je haar dat nog eens vragen?

 27. Emmelinda schreef:

  Ik hou niet van flauw eten maar te pikant vind ik ook niet geweldig. We gingen altijd bij een Thais restaurant eten en Marc zat op te scheppen met zijn vriend wat ze zoal aan konden. Nou zijn die gerechten die ze nemen toch al behooooorlijk pikant maar zij wenkten de ober om de kok opdracht te geven er nog wat pepertjes aan toe te voegen. Nou, dat hebben ze geweten. Blussen hielp niet. Jammer genoeg hadden ze ook mijn eten aangepast. Nou dat vind ik niet meer te eten. Daarbij moest ik meteen hikken. Was gewoon een aanslag. Marc en die vriend kijken tegenwoordig wel uit wanneer ze opscheppen en/of iets vragen aan de over hahaha ;-)

 28. Mirjam Kakelbont schreef:

  Alsof je in een egel beet dus. Ik (ook) geen behoefte aan pikant eten; ik ben van mezelf al heet genoeg ;-)

 29. Joyce schreef:

  Ik voel me echt ontzettend oud en gezapig wanneer ik je verslag lees, dit is hoe weekenden zouden moeten zijn. (en dus niet alleen voor de tv hangend ;) )

 30. Miss M schreef:

  ‘nog getrouwd’ is me het meest bijgebleven. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>