Laat mij met rust

Het is ongelofelijk. Ga ik gisteren de spullen halen van de kinderen, want ze komen weer naar mij deze week, komt de ex naar mij toe en zegt me dat ik moet stoppen met mijn blog. Dat ik moet stoppen met zaken over de kinderen te schrijven. Ze heeft me daar al eens over gewaarschuwd maar nu gaat ze verdere stappen ondernemen.

Kan mij een van jullie even vertellen waar ik iets over mijn kinderen heb verteld??? Kan mij een van jullie vertellen waar het duidelijk is dat ik foute dingen over hun vertel??? Het enigste wat ik gisteren kon antwoorden was ‘succes dan maar’.

Het is niet te begrijpen wat hier allemaal gaande is. Ik heb in het begin van heel de toestand ook dingen verteld over hem, inderdaad. Maar dat was gewoon de waarheid. Mag ik dan niet de waarheid vertellen? Hij heeft een ongelofelijke reputatie en daarvan heb ik zaken verteld, ja. Dat zou iedere man in mijn situatie gedaan hebben. Je moest eens weten hoeveel mensen er achteraf naar mij toe zijn gekomen dat ze nu duidelijk begrijpen dat we gescheiden zijn omdat ze iemand anders heeft maar ze snappen het gewoon niet dat ze voor hem heeft gekozen. Op den duur zei ik, vertel het tegen haar maar niet meer tegen mij. Ik heb nooit gelogen. Trouwens de eerste vraag van haar toen ze besliste om te scheiden was: wat ga je over hem tegen de kinderen en de familie zeggen? Dat zegt al genoeg, niet?

Maar dat is allang verleden tijd, ik ben daar ondertussen al over en ik heb dat aanvaard. Het is nu eenmaal zo en het is beter voor mij dat ik dat aanneem zoals het is. Maar gun mij ook een nieuw leven. Hang niet alles aan de grote klok als er iets misgaat, ik doe dat ook niet. Ik word op de tennis bekeken alsof ik diegene ben die haar heeft verlaten of bedrogen. Ik ben allang gestopt over hem te praten, allang. Maar als ik foto’s op facebook zie verschijnen over een skireis waar ik al 6 jaar achter elkaar ook bij was, en ik zie foto’s waar ze samen op staan, is dat toch normaal dat ik daar over blog. En dat er dan een traan over mijn wang rolt, niet? Hij is al 2 maal gescheiden, hij moet toch perfect weten hoe ik mij dan voel. Dat ik heel mijn situatie met een psycholoog besproken heb, wat is daar mis mee? Waarom moet hij dan op zijn facebook schrijven: ‘Wat een beetje psychologische hulp toch kan doen, hé ! woehahahahahaha’. Een vraag van iemand of hij die psycholoog van dienst was, antwoord hij: ‘ge moogt gerust zijn van niet. Ik was te druk bezig met mij kapot te lachen :-) ’. Wat een puberaal gedrag. En dat is niet het enigste wat hij schrijft naar mij toe.

Kijk, ik ga het nog eens zeggen. Ik heb het allemaal aanvaard. Ik ben ook blij dat de kinderen het zo goed kunnen vinden bij jullie, dat ze goed overeenkomen met zijn kinderen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie gelukkig worden, maar gun mij alstublieft ook terug wat geluk. En nee, ik gebruik deze blog niet om mijn kicks online te zoeken, zoals al eens op zijn facebook heeft gestaan. Ik schrijf gewoon graag. IK SCHRIJF GRAAG. PUNT.

Ik ben gisterenavond gaan tennissen en lag er om 02:00u in. Om 04:30u was ik klaar wakker omdat dit allemaal op mij in aan het spelen was. Waarom toch? Waarom toch, was maar de vraag die telkens terug kwam. Ik wil terug wat geluk in mijn leven en waarom wordt mij dat niet gegund? Misschien is het beter dat sommige hier niet meer komen lezen en diegene die ik bedoel, zullen dat wel snappen.

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

31 Reacties op Laat mij met rust

 1. ingridblogs schreef:

  Dat lijkt me een goed idee Hans…zij lezen niet meer bij jou en jij niet meer bij hun!

 2. CHRISTA schreef:

  Misschien moet je idd geen contact meer houden via facebook en een nieuwe blog beginnen , want misschien scheppen ze er nog genoegen in als je een slechte dag hebt! Uiteraard heb je recht om alles van je af te schrijven als dit je goed doet. Je trekt je er ook recht aan de reacties! Ik zou dat niet laten vallen. Maar ik heb ook de ex van Wim niet op facebook. Maar uiteraard de kids dan weer wel , dus ja, ze kunnen er altijd wel aangeraken. Laat niet over je lopen hans, je hebt idd verdorie ferm veel recht op geluk!
  Veel sterkte maat!

 3. Joke schreef:

  Wat een zielige mensen, dat ze hun geluk moeten zoeken in het treffen van jou. Als ze écht gelukkig waren met elkaar zouden ze die behoefte niet voelen volgens mij. Ik zou bijna nog compassie krijgen met hen (maar niet echt).

 4. fotorantje schreef:

  blijkbaar hebben ze niks belangrijkers om over te praten dat ze je op fb moeten aanvallen
  verwijder ze gewoon, blokkeer ze zelfs, dat lucht op, dan voel je je weer vrij en niet ‘gestalkt’
  puberaal gedrag van volwassenen kan je best wel missen

  en je blog, het is jouw blog en jij schrijft wat je wilt, zolang het niet kwetsend is en dat heb je nog niet gedaan

  goeie moed

 5. די מריו schreef:

  Of je nou over hem schrijft of over een meneer die je toevallig heb ontmoet in de trein. Je moet schrijven wat je schrijven wilt.

  Love as Always
  Di Mario

 6. Billy schreef:

  in dit geval is Facebook in elk geval geen zegen…
  En zoals Christa schrijft, misschien begin je maar beter een nieuw log, of scherm je dit beter af voor hen die er geen zaken mee hebben…

  Sterkte, Hans!

 7. justm3 schreef:

  pff, wat een gedoe. Als je zo schrijft wat hij zoal op zijn facebook zet, dan is hij toch maar een kinderachtige, belachelijke man…

  Zij heeft gekozen om bij je weg te gaan, waarom moet ze dan nog zo’n moeite doen om je te kloten? Dat ze je gewoon met rust laat en jou je geluk laat zoeken.

 8. HansDeZwans schreef:

  Wacht, het is de bedoeling van dit blogje om aan te tonen dat ik wat de verwerking betreft, het allemaal al een plaats kan geven. Als ik het op een bepaald moment moeilijk krijg, omdat ik daar foto’s zie en ik schrijf daarover, dan vind ik een reactie op facebook zetten, gewoon misplaatst. Dat soort gedrag behoort niet toe tot volwassen mensen.
  En ik wil hiermee ook aantonen, en daarmee kunnen jullie denk ik wel getuigen, dat ik in geen geval mijn kinderen hier ooit vernoem. Iets wat kan leiden tot schending van hun privacy.
  Ik zal zeker niet van naam veranderen en heel zeker niet stoppen. Ik schrijf waarover ik wil, wanneer dat ik wil. Er is nog altijd de vrijheid van meningsuiting.

  • Jane schreef:

   Je hebt helemaal gelijk Hans! Ik heb de namen van je kinderen hier nooit ontdekt en het enige wat ik van/over hun gelezen heb is vaderlijke trots, en daar is helemaal niets mis mee. Laat je niet gek maken. Schrijven doe je graag, en schrijven doe je goed. Als anderen daar moeite mee hebben dan moeten ze het gewoon niet lezen.

 9. Marjolijn schreef:

  Blijf dicht bij jezelf Hans en volg je hart.
  Dat is altijd de beste manier en de gemakkelijkste weg.
  En gelukkig mag jij schrijven wat jij wil en wanneer jij dat wil.

 10. renesmurf schreef:

  Ze heeft je gevoelige snaar gevonden en ze beroerd hem.
  Je doet niks fout, maar ze wil je wel onzeker maken, en dat lukt aardig.

 11. Duvel schreef:

  Ik vind het bijzonder lullig van je ex maar ik zou er geen woord over gerept hebben op je blog. Olie op het voor volgens mij. Natuurlijk bergijp ik wel dat jij ook je uitlaatklep moet hebben maar ik betwijfel of een blog daar het juiste medium voor is.

 12. zuster_klivia schreef:

  Eens met Renésmurf. Ze raakt je, das duidelijk.

  En zijn reactie is er eentje van het kaliber ‘buitengewoon kinderachtig’. Hij zou zich moeten schamen dat hij een gezin uit elkaar heeft gerukt. Hij zou begrip moeten hebben voor jouw verdriet. Ik zeg verwijderen als ‘vriend’ en hier gewoon doorgaan. Dit blog is zo anoniem als de pest, jouw kinderen worden nergens expliciet genoemd dus ik wens je ex -net als jij- heel veel succes.

  Stop piekeren! Ze/hij zijn het niet waard nl.

 13. Evelyn schreef:

  Pff. Lastig zeg. Je verstand zeg: Laat gaan, maar je gevoel windt zich er over op. En inderdaad: Het is JOUW blog, en jij schrijft wat je wilt. En dat doe je heel keurig.

  (nou ja, meestal dan toch, haha!)

 14. Desire schreef:

  Ik zou zeggen, stop met facebook om je zelf pijn te besparen en blog er hier lustig op los!

 15. Suske schreef:

  mijn blog link ik in geen geval met facebook. Met mijn vorige had ik daar nare ervaringen mee. Bloggen EN sociale netwerken als FB kunnen soms olie op het vuur werpen en dat is duidelijk bij jou het geval.

 16. Gadis schreef:

  Het is jammer dat je niets verkeerd doet, en dat het haar dan toch lukt om je onzeker te maken… Het is je goed recht om te schrijven wat je wil, zolang het niets kwetsends is en bij de waarheid blijft. En naar mijn mening is het niet kwetsend en blijft het bij de waarheid…

 17. micheleeuw schreef:

  Ik vermoed dat ze het niet kunnen hebben dat je alles enigzins hebt kunnen plaatsen en weer verder wil. Trek het je niet aan ! Zoek je eigen geluk en laat hen naar de kl*ten lopen. Het zijn triestige mensen, zoveel is duidelijk.
  Je hebt niets verkeerd gedaan/geschreven !

 18. smiley schreef:

  De lijn trekken in zo’n situaties is altijd moeilijk. Voor élke partij. Zolang iedereen het beste met de kinderen voorheeft en verder naar zichzelf kijkt ipv de anderen in een negatief daglicht te zetten, zal het zeker en vast steeds beter gaan.
  Veel succes.

 19. Rinskje schreef:

  Het moet juist een glimlach op je gezicht toveren, ze ziet dat jij een sterke persoonlijkheid bent die zijn leven weer oppakt en hoe!! Ik geniet van je blog, weet je waarom? Ik herken de persoonlijke groei die je doorstaat. I have been there you know;) en dat dit je raakt snap ik, wat je er mee moet doen? Léren!! Dit is een les in loslaten, in verder gaan waar je mee bezig bent, en dat is een vrij en prachtig mens worden en zijn!! Neem het in je op als een compliment, het raakt haar dat jij verder gaat en gewoon zeer succesvol als blogger bent:-) Want dat je graag gelezen word zie je aan al die reacties, en dat kan je ex en haar kinderachtige vriendje niet uitstaan. Negeren die hap, geef het een plekje, kijk in de spiegel en glimlach…. lach om het feit dat je er beter en sterker als persoon uit komt Hans!! Wees trots op jezelf en zie dit commentaar als een compliment!! YOU GOWW BOY!! :-)

 20. Joyce schreef:

  Mijn haren staan recht overeind als ik dit lees. Wat jij schrijft is jouw zaak Hans en als zij daar moeite mee heeft dan is dat haar probleem. Ik vind persoonlijk dat je schappelijk bent met wat je over de situatie schrijft want ik had er veel begrip voor gehad als je meer woede had laten blijken. Triest figuur die ex van jou….. heel erg triest!

 21. Joke schreef:

  Goh… hij zal het uiteraard nooit willen toegeven, maar hij moet zich toch wel heel erg bedreigd voelen door jou dat hij het niet kan laten. En als ik jouw ex was, zou ik met dergelijke gedrag niet zo opgezet zijn.

 22. Oh ja, ze zijn niet slimmer, het zijn uitingen van pure dommigheid, egoisme en egocentrisme.
  Dit is jouw blog, je schrijft wat je wil.
  Punt.
  Hang in there!

 23. We kunnen natuurlijk een plot tegen de vriend van de ex maken, willen we er allemaal een stukje over schrijven en het hem doorsturen,….oh Carrie is weer wraaklustig,…ik begrijp jouw frustratie zooo goed!!! En je machteloosheid zeker!!!!! Sterkte maat!!!

 24. Caroline schreef:

  Best kinderachtig van haar kant uit..

  Hopelijk kun je het naast je neerlegen.

  Succes

 25. LJ schreef:

  Wat een gezellige bende volwassenen!
  Hans het is jouw blog en je schrijft wat je wil waarover je wil. Het is natuurlijk niet handig dat mensen die je kent, hier kunnen meelezen. Dan word je geremd, en ja dan kan er worden geklaagd. Misschien toch eens denken over een anonieme blog, waar je kan schrijven wat je wil, zonder daar meteen puberale commentaar op te krijgen?
  (hopelijk leest die ‘volwassen’ snoeshaan de reacties van je meelevende lezers óók Hans!)

 26. LJ schreef:

  O, en: volg hen niet op Facebook. Gooi hen eraf. Ze zetten die berichtjes enkel om je op stang te jagen omdat ze weten dat het je raakt.

  • HansDeZwans schreef:

   O, maar het raakt mij geen snars, het bewijst alleen maar hoe laag dat hij is. Ik moet er zelfs om lachen, whoehahaha. Dat doet mij herinneren aan deze quote: Great people talk about ideas. Average people talk about things. Small people talk about other people. Tiens, waar ben ik dat nog tegengekomen?

 27. musicinmind schreef:

  Wat hebben die mensen toch? Jaloezie omdat ze geen eigen leven hebben dat ze onder controle kunnen houden?

  Ben jij lekker jezelf en schrijf wat je wil…..volwassen genoeg, of niet dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>