Newtown, Connecticut

De lichamen van 26 slachtoffers zijn ondertussen geborgen, 20 kinderen en 6 volwassenen. De dader sloeg toe met een semi-automatisch geweer wat door militairen gebruikt wordt. Bijna elke familie in die buurt heeft een wapen thuis. Zelfs na deze gruwel van afgelopen vrijdag, zijn ze niet bereid om het vrije recht op wapenbezit op te geven.

15000 moorden per jaar in Amerika. De wapenlobby daar wint altijd het pleit. De redenering is: wapens doden geen mensen. Mensen vermoorden mensen. Sommige politici suggereren zelfs een versoepeling van de wapenwetten na drama’s zoals in Colorado: ‘Had één van de bioscoopgangers maar een wapen bij gehad om James Holmes neer te schieten.’ In Newtown net hetzelfde: ‘Scholen zijn helaas gun free zones, dus een makkelijk doelwit voor doorgedraaide gekken met een wapen zoals Adam Lanza.’

Sorry, maar ik kan dat niet volgen. Ik ben opgegroeid met het genre western, met sterren als John Wayne, maar dat wil niet zeggen dat we terug moeten naar die tijd.

Emilie Parker was 6 jaar oud. Ik wil dit blogje afsluiten met de woorden die haar vader over haar zei.
‘Ze schitterde. Ze had altijd een vriendelijk woord over voor iedereen. Haar liefde en de kracht die ze ons gaf waren buitengewoon. Ze is ongelooflijk. Het is een zegen dat ik haar vader mag zijn.’

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

27 Reacties op Newtown, Connecticut

 1. fotorantje schreef:

  ja dan zijn ze verwonderd als iemand doorslaat dat ze naar hun wapen grijpen
  ik denk dat het hun ‘cultuur’ is, een wapen bijhebben, ten tijde van de cowboys schoten ze er ook op los
  maar je ziet nu weer voor de zoveelste keer hoeveel levens kapot gemaakt worden, dat van de slachtoffers maar heel zeker ook van de nabestaanden
  Ik hoop dat ze daar eens gaan nadenken over die wapenvergunningen

 2. kwan schreef:

  Het is iets cultureels, ben ik bang. Zelf begrijp ik het ook niet.
  En ook de redenering van de daders niet. Als je echt zo graag de geschiedenisboeken in wilt, doe dan iets voor de mensheid, medicijnen ontwikkelen of zo.
  *zucht*

 3. Esra schreef:

  Ik zag die vader ook op het journaal. Die wapenlobby, disgusting.

 4. די מריו schreef:

  Zo triest.. Maar. in Nederland en België is het wel verboden en komen dat soort dingen ook voor. Nu zul je misschien zeggen, minder dan in Amerika, maar dat land is ook vele malen groter dan wij dat zijn. Maar het blijft triest. Ik hoop dat ze mogen rusten in vrede.

  Love As Always
  Di Mario

 5. oma schreef:

  Ha Hans,

  Wapens zijn en blijven een verschrikkelijk ding om te gebruiken.
  Of ze legaal of illegaal bezit zijn maakt niet uit.
  Mensen ontlenen macht aan een wapen. oma

  ot, geen filmpje over de draaimolen gevonden.

 6. Floor schreef:

  Afschuwelijk wat daar gebeurd is. Ik begrijp niet waarom het in Amerika nog steeds mogelijk is om een wapen te kopen. Ik begrijp ook niet waarom het lijkt alsof er overal over gediscussieerd wordt behalve in het land waar het om gaat.

 7. Marjolijn schreef:

  Heel triest wat er weer gebeurd is.
  Geen woorden voor.
  Alle wapens de wereld uit, maar of dat ooit zal lukken…?

 8. Zon-nebloem schreef:

  als je zoiets ziet op tv hou je je hart effe vast, en je hoopt dat je dat zelf nooit overkomt, mensen worden precies altijd maar zotter :-(

 9. Sas schreef:

  Ik heb er echt geen woorden voor wat er is gebeurd….

 10. Emmelinda schreef:

  Het is verschrikkelijk, ik heb er geen woorden voor. Het maakt me zo verdrietig. Helaas vrees ik dat we over een poos weer zo’n logje moeten plaatsen want dat gesodemieter met die rotwapens houdt gewoon nooit op :-(

 11. Linda Kwakernaat schreef:

  Geen wapens dus, maar of dat gaat lukken?
  Vreselijke gebeurtenis

 12. micheleeuw schreef:

  Ik kan je alleen maar gelijk geven. Wanneer er een wapen in huis is, is het zo gemakkelijk om ernaar te grijpen dan gebeuren er drama’s. Neen, absoluut niet nodig !
  Moest er niet zoveel geld met wapenhandel te verdienen zijn …

 13. Caroline schreef:

  Onbegrijpelijk. En dan ook denkend aan de kinderen die het wél overleeft hebben en alles voor hun ogen gezien hebben. Die hebben levenslang een trauma.

  Ik vind die hele wapen wet in Amerika belachelijk. Al zou er die wet komen, dan kan het nog altijd gebeuren. Maar ik denk als de wet goed gehandhaafd wordt het wel veel scheelt. Dit komt veel te vaak voor!

  Liefs!!

 14. isis45 schreef:

  Na ieder schiet incident laait deze discussie weer op en er gebeurd weer niets. De wapenlobby is zo sterk dat het politiek niets uithaalt. Ik vind dit in en in triest en zeker in een land dat zich beschaafd noemt.

 15. Eilish schreef:

  En dan hoor ik een Vlaamse die ook in dat stadje woont vertellen op de radio dat het daar zoooo rustig/veilig is dat mensen zelfs de deur van hun huis niet sluiten als ze uit werken gaan. Maar wel allemaal een wapen in huis !?! Hoe knoop je dat aan mekaar ?

 16. Anna schreef:

  Ik kreeg gewoon kippenvel, maar ik denk dat wij Europeanen deze trek van Amerikanen nooit zullen begrijpen.

 17. Billy schreef:

  ik zag daarnet in het nieuws Obama die het had over “verandering”, omdat dit niet zo verder kon. Als hij het aan zou durven om de wapens te verbieden, dan zou hij voor mij een échte grote zijn!

 18. Suske schreef:

  Vergeten we ons eigen Kim De Gelder en Hans van Themse niet.
  Overal kunnen zo’n gekken opduiken.
  wetten kunnen daar niet veel aan veranderen.
  de mens zelf moet veranderen.

 19. justm3 schreef:

  Ik ben het volledig met je eens, ik snap heel dat wapengedoe ook niet. Meer wapens betekent meer richting de western toestanden..

  Maar er gaat zeer veel geld mee gemoeid, het zal dus ook zeer moeilijk zijn om de wapenwetten te verstrengen. Aangezien er genoeg geld is om de juiste mensen mee om te kopen denk ik dat het behoorlijk moeilijk is om de wetten aan te passen.

 20. Ollie schreef:

  Blij dat ge erover schrijft ! De lijn tussen de republikeinen en Democraten is dit ook een punt ! Romney kreeg 30 miljoen dollar van de wapenhandelaars om hem te steunen . Dit is en zal een heet hangijzer blijven en een wet die wapens verbied er niet zal komen !

  20 kinderen die door een dolgedraaide gek geen toekomst hebben gekregen ! We mogen de volwassenen ook niet vergeten !

 21. Mirjam Kakelbont schreef:

  Het zal jouw kind maar zijn: word je nooit meer vrolijk wakker omdat het gouden randje van je leven eraf is. En dat alles omdat een halve zool zich niet kan beheersen…
  Mooi om je blog te eindigen met de woorden van een vader.
  Liefs, Kakel

 22. Liann. schreef:

  Echt verschrikkelijk wat er is gebeurd :(

 23. Joyce schreef:

  Dit hele verhaal komt voor mij persoonlijk echt heel dichtbij, collega’s in de US die ik persoonlijk ken zijn betrokken in deze schietpartij…. Ik deel je mening, die wapens moeten verboden worden is de US…

 24. platoonline schreef:

  We kunnen ons het niet voorstellen dat mensen zo denken. Dat mensen zich pas veilig voelen als ze een moordwapen in de zak hebben. Ik ben het er wel mee eens: Mensen vermoorden mensen, wapens niet. Maar dan moet je dus geen wapens kopen, dan moeten al die Amerikanen eens een diepgravende cursus medemenselijkheid volgen. Net zo lang tot ze begrijpen waar het leven WEL om draait. En niet alleen met mooie woorden en zware wapens.

  Raar volk, ik ben blij dat ik in Nederland/België woon (beide landen zijn me lief).

 25. HansDeZwans schreef:

  Gisteren op het nieuws gezien, misschien komt er een wet op het verbod van aanvalswapens, zoals die kerel gebruikt had in die school. Massaal loopt men naar de winkels om nog snel zo een wapen te kunnen kopen. Ook werd er door de Amerikanen verteld: hadden die leerkrachten maar wapens op zak gehad, dan kon dit voorkomen worden. Ben ik nu de enigste die dit bizar vind?

 26. Anneke schreef:

  Ik las toevallig gister nog op Nu.nl dat een recordaantal Amerikanen voor wapenbezit is… http://www.nu.nl/buitenland/2991902/recordaantal-amerikanen-steunt-wapenbezit.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>