Phuket, deel 2

Ondertussen ben ik alweer een weekje terug en kan ik met een zekere tevredenheid terugblikken op Thailand. Ik weet nu al dat het hier niet bij zal blijven. Wat een heerlijk klimaat en vriendelijke mensen. Ik heb er een tof Iers koppel leren kennen en samen hebben we enkele uitstapjes gedaan. Echter was het die week zo warm (lees 38°) dat ik telkens blij was de kamer met airco te betreden of het zwembad in te duiken.
De Thaise Bath kan men vergelijken met de oude Belgisch frank. 250 Bath voor een middagmaal, drinken en een nagerecht. 30 Bath voor een liter diesel. 7 Bath voor een 0,5 flesje gekoeld water. De mensen verdienen er rond de 9000 Bath per maand en meestal is dat met kost en inwoning inbegrepen. Ik heb het dan over het hotel personeel. En hier kunnen wij Europeanen nog iets van leren. Alles wordt er gedaan met een grote glimlach, vriendelijkheid tot en met. Misschien is dat wel ingebakken om op die manier een fooi los te krijgen van de toeristen, maar in ieder geval het geeft je een goed gevoel. Of ik nu gebeten ben door het Thailand virus, nee dat niet. De stranden zijn wel mooi maar als je eenmaal met de taxi naar de stad wordt gebracht dan zie je niets anders dan armoede rondom.
De volgende vakantie is ook alweer gepland en dat is 10 dagen naar Spanje, Lloret de Mar met de dochter en haar beste vriendin. Juli, dat is zolang niet meer, toch?

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

42 Reacties op Phuket, deel 2

 1. Hans schreef:

  Je hebt et leuk gehad, dat is we te lezen.
  Vriendelijkheid kost geen geld, hier kan en er nog wat van leren.
  Denk dat je er vast nog eens heen gaat. Hans

 2. Karin schreef:

  Fijn dat je er met een tevreden gevoel op terugkijkt. Wij zijn net terug uit Ierland en ook daar zijn de mensen super vriendelijk, en niet alleen voor de fooi, het is gewoon meer de mentaliteit. Inderdaad kunnen de Nederlanders (en misschien ook wel de Belgen) daar nog heel wat van leren.

 3. LJ schreef:

  Juli, dat is al keidichtbij! Ik moet nog wachten tot augustus, zuuuuucht.
  Ik ben blij dat je genoten hebt, want zo alleen en zo ver op vakantie gaan is toch altijd even afwachten of het je bevalt.

 4. Nicky schreef:

  Fijn dat het zo goed bevallen is! Heerlijk is dat, die vriendelijkheid. Daar kunnen wij inderdaad nog wat van leren! En juli is écht al bijna. Bofferd!

 5. karel schreef:

  ha die Hans
  dus een fijne vakantie gehad , mooie stranden , vriendelijke mensen , maar toch ook armoede aan getroffen , nu ik denk dat je zoiets overal wel kan treffen , helaas , al is het bij ons dan meest verborgen en stille armoede
  Nog niet van Makkum gehoord , ja ook Nederland is mooi en vol met mooie plekjes
  geniet de dag

 6. rebbeltje schreef:

  Ha ook net terug maar denk nog niet aan de volgende vakantie haha
  Dat zal een groot verschil zijn qua vakantie dan…

 7. micheleeuw schreef:

  Blij te lezen dat je een leuke tijd hebt gehad.
  Vrienden van ons gaan ook geregeld naar daar en zeggen ook dat iedereen daar zo vriendelijk is.
  Om daar te wonen weet ik niet zo : er zijn daar geregeld zware stormen die eens grote opruiming doen …

 8. Anna schreef:

  Ha leuk om te lezen dat je het zo naar de zin hebt gehad. Reden te meer om nog es een keertje terug te keren, en misschien kan het dan wel wat langer :-)
  Fijne vakantievooruitzichten: 10 dagen gegarandeerd zon. In vrouwelijk gezelschap dan nog wel ;-) En ‘t is inderdaad niet zo gek lang meer. Wij gaan pas in september en oktober weg…

 9. isis45 schreef:

  Fijn dat het je bevallen is, zelf trekt Azië me niet, dus ik denk niet dat ik die kanten op zal gaan. Ik ben meer van het Caraïbisch gebied, maar ook daar kom je armoede tegen hoor.

 10. Esra schreef:

  De oude Belgische frank. Tja, daar kan ik niet veel mee hoor Hans. Zelfs van de nieuwe Belgische frank kan ik me slechts herinneren dat hij bestond. Maar het zal dan wel goedkoop zijn geweest zeker? En fijn dat je het leuk hebt gehad :)

 11. Joyce schreef:

  Ik heb genoten van je foto’s op FB maar wat je zegt over Thailand is idd heel erg waar. Zo lang je op de toeristische plekken bent is het schitterend maar ga je naar de locale plekken dan is er idd veel armoede. Maar he die heerlijke dagen strand nemen ze je niet meer af :)

 12. Suskeblogt schreef:

  dat is duidelijk meegevallen, En dan “chillen” in Lloret !

 13. Vanessa schreef:

  Wat fijn dat de vakantie zo goed is meegevallen. Dat is idd heel aangenaam als de mensen zo vriendelijk zijn. Maar op korte afstand zijn er wel twee heel verschillende werelden, dat is toch triest om zoveel armoede te zien.
  En je hebt al opnieuwe leuke vooruitzichten hebt naar je volgende vakantie, geweldig!
  Nog een fijne avond,
  groetjes, Vanessa

 14. Billy schreef:

  oei oei, Lloret de Mar zal nogal een cultuurshock geven, Hans!
  Gelukkig zit je nog net buiten de drukste vakantieperiode.
  In elk geval, ik wens je veel plezier toe!

 15. Mirjam Kakelbont schreef:

  Fijn dat je vakantie geslaagd is! Daar ga je tenslotte ook voor van huis.
  En ik geloof dat we zeker iets kunnen leren van mensen die van het leven kunnen genieten, terwijl ze veel minder te besteden hebben dan wij.
  Hans, het is zeker en vast juli voordat je er erg in hebt :D

 16. heel azië is vriendelijk, behulpzaam en nederig, hans!
  heel anders dan hier in het westen.

  ik wens je alvast een hele fijne vakantie samen met dochterlief en haar vriendin! :-)

 17. juli is inderdaad niet lang meer, je dochter zal blij zijn dat ze op vakantie mag gaan, want Lloret is echt iets voor jongeren.
  Je reis, het is fijn dat het zo meevalt, maar armoede op vakantie, daar kan ik zelf niet goed tegen

 18. gerdaYD schreef:

  Ha lieve Hans, je bent dus al terug? En zo te lezen met heel veel mooie herinneringen aan dit al even mooie land, blij voor je! En je hebt het reisvirus precies te pakken als je in juli weer de hort op gaat…
  Hopelijk krijgen we snel een verslagje over jouw mooie trip… beloofd?

 19. Marjolijn schreef:

  Fijn dat je genoten hebt…!!
  Veel voorpret voor de volgende vakantie.
  Fijne dag vandaag.

 20. Danique schreef:

  Gaaf Hans, ben daar nog niet geweest.
  Wie weet ooit nog, ben niet een echt tropenmens geloof ik, hou meer van de Zuid Europese warmte, dat zal je niet verbazen, met mn Portugese roots. ;)

  O ja, met mij in een bubbelbad, das echt lekker
  hoor…..

 21. fotorantje schreef:

  blij dat je het zo goed gesteld hebt
  altijd erg dat er nog zoveel armoede is
  het contrast is groot in die landen, alhoewel je hier ook nog genoeg ellende ziet

  juli zal er in een vingerknip zijn :-)

 22. plato schreef:

  Juli, dat ligt om de hoek. En ook in Spanje kun je, naar men zegt, heel leuke vrouwen tegenkomen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>