Roken

De dag dat het zonlicht niet meer scheen. De roker voorgoed verdween. En toen bloeiden zelfs de bloemen niet meer. Dit moet men al zingend lezen op zijn John Terras. (Vlaamse charme zanger) Gedaan met roken in cafés vanaf vandaag.
Ik heb vroeger 3 jaar op internaat gezeten bij de paters. Nee, ik heb hiervan niets overgehouden want zij waren vrij normaal. Pater M. had wat losse handjes, maar verder dan een kletske hier of daar kwam het niet. En wat doet men als de verveling toeslaat, inderdaad, sigaretten rollen. Dat stond wel stoer om de Drum naar boven te halen, wat tabak verdelen in een vloeitje, en aansteken die handel. Maar ik ben daar nooit verslaafd aan geworden. Ik ben meer een gelegenheidsroker. Ik kan op een week bijvoorbeeld 3 sigaretten roken (geleende sigaretten, want kopen doe ik dat niet) om daarna maanden niets meer aan te raken. Nu ik wat ouder ben geworden, ben ik overgestapt op sigaren. En daar kan ik wel van genieten. Van die echte Cubaanse, heerlijk, zeker na een verworven maaltijd.
Met mijn huidige gevoelstoestand, heb ik mij eens een doosje cigarillo’s gekocht. Dit zijn dunne sigaartjes met filter. Ik moet toegeven, ze smaken mij. Ze smaken mij zoals zij mij nog nooit gesmaakt hebben. Ik snak erna om na elke maaltijd eentje op te steken en de rook door mijn longen te trekken. En telkens zeg ik tegen mijzelf, “Hans, gij zijt niet verslaafd, gij kunt hiermee stoppen wanneer je maar wil.”
Maar voorlopig nog niet.

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

17 Reacties op Roken

 1. Chantal schreef:

  dat zeggen veel mensen, ik kan stoppen, maar doen ze het ook…

 2. danique schreef:

  Ach ja roken, ik heb er een hardgrondige rothekel aan, want mensen die roken stinken, vooral hun lijf en adem en daarvan word ik onpasselijk.

 3. Oeh ja…
  dat roken.
  T blijft hier
  een hekel punt.
  Ik ben gestopt
  maar moet zo
  oppassen niet
  weer te beginnen!
  Geniet van je sigaren,
  is het iig nog ergens
  goed voor, toch?

 4. zuster_klivia schreef:

  Ik ben 11 jaar gestopt geweest en rook sinds een jaar of 2 weer zo nu en dan. Uitsluitend en alleen na het eten. En soms dagen niet. Ondanks alle wijzende vingertjes en anti-rokers, kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik niet verslaafd ben. Er is niets dat ik niet zou kunnen laten als ik dat wil.

  Maar in dit geval wil ik niet. Vind die 7 sigaretten per week wel prima. En lekker. Espressootje erbij, genieten.

  PS: Danique > ik stink niet hoor ;)

 5. Maike (Veerle) schreef:

  Ik ben absoluut niet tegen rokers. Ik doe het ook soms bij gelegenheid.
  Maar het zal wel een ramp zijn voor de bruine kroegen.
  En Hans, in Brussel kom ik niet in de week en ook weinig in het weekend.
  Ik woon nl. in Antwerpen.

 6. Evelyn schreef:

  Ik was ook gestopt. Ik werd er chagrijnig van. Ik ben weer begonnen met eentje. Toen twee enzovoort. Op het werk rook ik niet, dat gaat mij prima af. Maar ik kan wel vernemen dat mijn hoestje weer wat terug komt. Wie weet, ooit.

 7. aargh schreef:

  Dat moet dan een sigarenrokende motorvriendin worden. Anders krijg je geheid binnen de kortste keren gezeur.

 8. suske schreef:

  mijn vrouw rookt al jaren en is niet van plan te stoppen.
  ikzelf rook niet.

 9. Janne schreef:

  In januari ben ik na zo’n 25 jaar roken eindelijk gestopt. En makkelijk zeg….snap er niks van.

 10. annemarieke schreef:

  Hallo!

  6 jaar ben ik gestopt geweest!
  Ben nu al terug 1 jaar aan het roken!
  Moet stoppen, maar makkelijk is het niet, niet zoals de vorige keer, grrr.

  Wens je nog een fijne vrijdag!
  groetjes annemarieke, x

 11. Margogogo schreef:

  Voor of tegen, roker of niet-roker, what the f#ck zeg. Ik vind dat een mens nog altijd zelf mag beslissen wat hij in z’n longen zuigt. De lucht die we dagelijks inhaleren (uitlaatgassen, parfum, deodorant…), da’s ook allemaal vergif. Wie dagelijks (in een tunnel) in de file staat inhaleert meer vuiligheid dan hij denkt.
  Enfin, dat “ze” eens iets echt belangrijkers forceren dan dwaze betuttelingswetten uit te vinden.
  Ja, ik rook. Ik ben gestopt toen ik zwanger was en ben na 3 jaar terug begonnen.
  So sue me.

 12. amazony schreef:

  Al of ni roken… is toch een eigen keuze he, waar moeien ze zich mee ?? Die maatregel vind ik erover , gaat onvermijdelijk z’n weerslag hebben op sociaal gebied, de bruine kroegen, stamcafeekes, duivenbond ed… Op restaurant tot daaraantoe… kan me wel indenken dat je als niet-roker niet graag in de rook zit, maar dat kon toch op een mensvriendelijker manier aangepakt worden … en ja ik rook … enkel op feestjes, terrasjes, thuis na’t eten, bij n gezellige babbel, … en die smaken !

 13. Irene schreef:

  Roken, bah, dat stinkt wel degelijk, en het slaat zo nergens op. Blij dat je bij het webloglezen geen last hebt van rook, anders kwam ik hier mooi niet weer. en dat zou ik dan wel weer jammer vinden.
  Off topic: Firefox kan geen feeds vinden hier, is daar misschien wat aan te doen?

 14. klaproos schreef:

  vandaag , ben ik 5 jaar gestopt hans, en tóch ben ik daar héél erg blij mee, ik ben een nieuw mens geworden na het stopen met roken :-)
  “echt waar”

 15. Sakkerlien schreef:

  Sedert ik niet meer rook hou ik er helemaal niet meer van… het stinkt gewoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>