Schoenmaker blijf …

Luister eens naar een wijze man. Blijf met uw pollen af van dingen waar je geen verstand van hebt. Zoals smartphones. Dat zit vrij gecompliceerd in elkaar, geloof mij maar. Die filmpjes op youtube om bijvoorbeeld een front camera te vervangen, dat is niet zo gemakkelijk als dat ze daar weergeven. Donderdag had ik mijn bestelde goederen ontvangen (frontcamera en tools) en met een extra bureaulamp om mijn bureau, begon ik eraan. Alles verliep eigenlijk vrij goed maar bij het terug dichtklikken, liep er iets mis. Wat precies weet ik niet maar hij zat niet honderd procent dicht. Duwen, trekken, nog eens duwen, hij sloot niet af. Aanzetten en lap, de touch screen werkte niet. Nu moet je weten, bij een smartphone is de touch screen vrij belangrijk. De dag nadien nog eens geprobeerd en ja, wat kan ik zeggen, ik verloor mijn geduld en hierdoor ook mijn gsm. :-( Ik ben al van bij het begin iphone gebruiker. Wat is nu zo leuk hieraan, heel de history van berichten, foto’s, notities, contanten, agenda, neem je gewoon over telkens je een nieuwe aanschaft. Om een lang verhaal nog langer te maken, ik heb die gekocht met een abonnement eraan vast van 2 jaar waardoor de aankoop prijs goedkoper is. Nu komt de kat uit, weet ik veel waar een kat uit moet komen, maar zeker niet uit een zak, ik moest nog een hele som betalen omdat mijn contract niet ten einde is. Dus ik kon een nieuwe kopen, terug aan een vrij goedkope prijs, weer met een 2 jarig contract maar dan ook nog het resterend bedrag eerst betalen. Hallo, staat er zot op mijn voorhoofd? Ik weet niet hoe het komt, waarschijnlijk door mijn puppy eyes, maar de mooie, lieve verkoopster deed mij een voorstel. Ze deed even een belletje en ik kon een nieuwe kopen aan een sterk verminderde prijs. (echt een heel pak minder) Dat was uiteindelijk de beste oplossing, kon ik gewoon verder met dat lopende contract. Natuurlijk vertrouwde ik dat zaakje niet. Je hoort weleens van goederen die je heel goedkoop kunt kopen zogezegd van de vrachtwagen gevallen. Is allemaal bullshit, dat zijn gestolen goederen en op die manier hou je het zaakje draaiende en daar doe ik niet aan mee. Nee, dat was het niet, het is een echte apple, nog in zijn verpakking en verzegeld. Ze worden gewoon in grote aantallen aangekocht in het buitenland. Uiteindelijk heb ik het gedaan. Het gekke is, ik heb een officiële factuur meegekregen van de winkel, met het serie nummer erop vermeld en de echte prijs zoals die in de winkels verkocht wordt. Ik heb er dus 2 jaar garantie op.

Soms kan ik niet meer volgen. Zo vertelde ik laatst tegen een kerel dat ik een heel deel terug kreeg omdat ik minder elektriciteit verbruikt heb. Maar jong, vertelde hij, ik draai al jaren mijn meter terug. Ge denkt toch niet dat ik de volle pot ga betalen. Dat doe ik ook voor het water en nu zijn we overgeschakeld op gas en ben ik daar ook een oplossing voor aan het zoeken. Maar die dingen zijn toch verzegeld, antwoordde ik. Hallo, tegenwoordig kun je vakmannen inhuren die je dat mooi terug verzegelen, geen probleem.

Die dingen zetten mij aan het denken. Ik ben veel te braaf voor deze wereld. Niet alleen op dat gebied, maar ook op gebied van relaties. 23 jaar ben ik trouw geweest als een prairie woelmuis. Ik kan helaas hier niets over vertellen, maar ik weet ondertussen al heel wat zaken over getrouwde mannen, mannen in relaties, in mijn naaste omgeving die zo scheef pissen als een spin met zes poten.

Zijn jullie ook zo braaf of ben ik de enigste????

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

39 Reacties op Schoenmaker blijf …

 1. isis45 schreef:

  Je bent niet de enige die braaf is hoor. Ik ben het ook en uiteindelijk bevalt me dat toch het beste.

 2. Hans schreef:

  Nou dan ben ik liever te braaf en te eerlijk.
  Daar wil ik niet aan mee doen, als andere dat wel doen betalen de eerlijke betalers ook nog eens meer, ook door extra ongelukjes met relaties.
  Ik voel me nu nog steeds gelukkig en vrij. Hans

 3. christa schreef:

  Wel Hans, ik kom ook in je rijtje staan van brave mensjes hoor! Ik kan het al niet hebben als iemand bv balpennen meeneemt van zijn werk, haha, echt, ik zou nooit gelukkig kunnen zijn met gestolen waar of zo. Tja, zo ben ik nu eenmaal. Ben ik nu niet slim??? Niet slim zijn is “dom”, dan maar dom en gelukkig!

 4. Moira schreef:

  Vroeger was ik minder braaf. Ik heb me bekeerd en ben de opperbraafste burger van Nederland geworden: het is me gewoon het gezeik niet waard. Ik kan namelijk niet liegen en doe ik het één keer (voor de lieve vrede ofzo), dan komt het altijd uit. Als ik de meter zou saboteren, viel ik geheid door de mand in no time. En dan?
  Ik wil niet dat iemand aan mijn spullen/centen zit (dan ga ik van zero to bitch) en dus vind ik dat ik ook eerlijk moet zijn. Soms verrast dat mensen aangenaam en dat vind ik dan erg leuk. Kan ik van genieten om tegen de hardwerkende man van de snackbar te zeggen dat ik nog moest betalen of die twee euro brengen die ik niet meer in de beurs had een paar dagen eerder. De barman waar ik het kleingeld uit het spaarvarken wisselde en me 20 euro teveel gaf…. Die gezichten zijn onbetaalbaar.
  Dat is toch veel leuker?

  Trouwens prairie woelmuizen (bestaan die?), zijn die echt zo monogaam. Dat wist ik dan weer niet! ;)

 5. Karin schreef:

  Roomser dan de paus ben ik, gewoon te zeikerig om te liegen of de boel te bedonderen. Nee, ik voel me er gewoon niet prettig bij.

 6. karel schreef:

  ik ben volgens de laatste pol de braafste
  maar elk verkoop punt van wat dan ook zou ik nooit meer vertrouwen
  ik hoop het probleem is op gelost

 7. gewoonanneke schreef:

  Nou in mijn huwelijk was ik ook braaf en daarna was het over haha nee hoor, maar ik voel me soms ook wel een sukkel als ik weer gewoon eens eerlijk dingen wil regelen, maar mij geeft dat een goed gevoel en daar gaat het toch om.

 8. zon-nebloem schreef:

  ik weet niet of dit braaf is, het lijkt maar normaal….

 9. Esra schreef:

  Ik ben braver dan braaf. En dat moet ook, als we allemaal de hele dag alleen maar bezig waren elkaar geld af te troggelen dan blijft er niks van de maatschappij over. Er zal gewerkt moeten worden voor het geld.

  Wat betreft trouw zijn aan je geliefde, tja, dat is een verraderlijk iets omdat je geliefde dat dan zomaar ineens niet zou kunnen zijn… Wat is goed en slecht in dit geval? Ik geloof niet dat de mens van nature monogaam is. Maarja, waar word je nu eigenlijk het gelukkigst van is dan de vraag. Dat is aan ieder om dat zelf te beslissen. Je moet er alleen wel eerlijk over zijn vind ik.

 10. Zuster Klivia schreef:

  Ik heb een strafblad, veroordeeld voor opzetheling en je vraagt dit aan mij? ;)

 11. Deborah schreef:

  Wij zijn gewoon te braaf voor deze wereld hahaha.

 12. cuisineceline schreef:

  Ik ben veel te braaf, ik krijg dat ook dikwijls te horen van anderen. Maar ik ben er verandering in aan het brengen ;) Jij moet dat ook eens doen!

 13. fotorantje schreef:

  veels te braaf als ik dat zo allemaal lees

 14. Brubeck schreef:

  Ach, wat braaf is voor de een, is al stout voor de ander. Alles is perceptie.

 15. Marjolijn schreef:

  En hier nog een brave, kan het ook niet helpen.

 16. Fruitberg schreef:

  Eerlijk duurt het langst zeg ik dan altijd.

 17. Nicky schreef:

  Wat een brave lezers heb jij! Ik ben ook braaf. En in goed gezelschap dus!

 18. Evita schreef:

  Ik ben ook een braveke, hoor. Bij een misstap – maakt niet uit op welk gebied – zou ik dagen, weken, maanden,… wakker liggen.

 19. rebbeltje schreef:

  Probeer altijd braaf te zijn en zeker zo rond sinterklaas :)

 20. Miss M schreef:

  Ik ben nu al een heeeele tijd braaf, maar ik kan niet heilig verklaard worden.

 21. platoonline schreef:

  Ik kan me geen heel erge dingen bedenken. Ik ben braaf opgevoed en vermoedelijk te dom om echt slecht te zijn. Te naïef ook. Als jongetje van 12 heb ik eens per ongeluk een steentje tegen een auto gegooid en toen ik 19 was reed ik eens door rood ligt. In het eerste geval was mijn vader de pineut, in het tweede kreeg ik een boete.
  Ik weet niet hoe streng de hemel is maar als ik er niet in kom, dan zal het buiten wel druk zijn.

 22. Suske schreef:

  ik ben gewoon eerlijk in zaken, want vroeg of laat loopt het hoe dan ook mis en dan krijg je de rekening dubbel en meer terug.
  Of dat ook zo is in mijn relatie ? ik heb eenmaal graag vrouwelijk gezelschap om me heen en deze middag ben ik nog met ene een broodje gaan eten. Nee, geen collega :)

 23. Billy schreef:

  ze deden jou daar toch wel een heel goed voorstel, Hans
  Bij mij is het ook zo, dat mocht ik mijn contract opzeggen of zo, ik een restbedrag moet betalen voor mijn smartphone. Intussen is dat toch al een tamelijk goedkoop bedrag, maar toch… Maar als je maar 1 euro moest betalen voor je smartphone, dan kan je niet klagen hé… ;-)

 24. Hans schreef:

  Vandaag een medewerker van het team fraude gesproken, het gebeurd erg veel.
  Maar de kosten komen op alle betalers, du die eerlijk is betaald meer.
  Maar de straf is dus danig dat de meeste het na gepakt te zijn het niet meer doen. Hans

 25. Joyce schreef:

  Denk dat er vanaf hangt waarmee. Kleine ‘fraude’ dingetjes tja wie maakt zich er niet schuldig aan. Ik reis vaak zwart, niet netjes nee maar aan de andere kant….. who cares. Ik heb vaak het idee dat mensen graag roepen hoe braaf enzo ze zijn, maar in hoeverre dat echt waar is? Ik vraag het me af.

 26. Wanda schreef:

  Ik ben opgevoed met het principe eerlijkheid duurt het langst en wordt ook beloond. Dus ja, in den beginne vrij braaf, zeker in relaties, maar als ik bij de kassa teveel wisselgeld terug krijg dan hou ik het wel… dus soms iets minder braaf in kleine dingetjes…

 27. micheleeuw schreef:

  Op het einde van vorige relaties bleef ik niet braaf. Best spannend, maar ik had ook niets meer te verliezen, hé. ;-)

 28. LJ schreef:

  Wauw ik denk dat ik dan ook veel te braaf ben (opgevoed), want foefelen met facturen of onderhandelen bij aankopen, het is me niet gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>