Foto uitdaging

Ik heb de uitdaging van Melody aanvaard en ga vandaag een foto plaatsen met als thema ‘Echt-Nep’. Eerst plaats ik hier nog mijn reactie op haar uitdaging. Ik weet niet of dat de normale gang van zaken is om eigen reacties te plaatsen in een bericht, maar daar trek ik mijn geen r**t van aan. Het is mijn blog en ik zet hierin wat ik wil, whoehaha. Het is niet zo dat ik nu effectief lach hoor.

HansDeZwans says:
14/07/2011 at 8:40 am

Melody, natuurlijk ga ik jouw uitdaging aan. Bij het lezen van je thema, ‘Echt-Nep’, moest ik onmiddellijk aan borsten denken, maar vergeef mij deze seksistische gedachten, ik ben ook maar een man die probeert zijn gevoelens naar behoren onder controle te houden. Ik heb dat natuurlijk op mijn eigen manier opgelost. kBen naar de kelder gegaan, heb een aantal ijszakjes uit de diepvries genomen, en heb deze op mijn hoofd gelegd. Inderdaad, op mijn hoofd, niet elders. De beelden van borsten begonnen stilletjes op mijn netvlies te vervagen. Na 3 uur waren ze volledig verdwenen. Ik heb sindsdien wel een stijve nek, zou dat een gevolg zijn van die zakjes? Maar soit, om een koe een koe te noemen (is dit een uitdrukking? ik heb geen idee), ik ga uw uitdaging aan. Tot morgen.

Als voorwoord volstaat dit, denk ik wel en ziehier de foto:

Het gaat hier in feite over de trouwring (nogmaals). De symbolische waarde van deze ring is de belofte om eeuwig samen te zijn. ‘Bullshit’, is mijn antwoord daarop. Deze symboliek stelt totaal niks voor. Het ziet er wel allemaal echt uit maar als het er op aan komt, is het gewoonweg nep. Misschien dat ik dat momenteel te zwartgallig zie, maar ik ga mijn eigen kinderen zeker niet aanraden om te trouwen. Het kost alleen maar een bom geld, zowel de verbinding als de ontbinding. Niemand is nog zeker van zijn partner op dit moment. Ja u, die dit nu op dit moment leest. Weet u zeker dat uw partner op dit eigenste moment niet dingen aan het doen is wat niet door de beugen kan? Ik was ook zeker voor zelfs 100%, wat zeg ik, voor 200% dat we samen oud gingen worden. En de familie en vrienden ook. ‘Wat een schoon koppel toch’ werd meerdere malen te berde gebracht. En kijk eens waar ik nu sta?

Dit bericht is geplaatst in Uitdaging. Bookmark de permalink.

21 Reacties op Foto uitdaging

 1. ♫ Melody ♫ schreef:

  Hallo Hans….Allereerst, leuk dat jij mijn uitdaging bent aangegaan, dank je wel!
  Eigenlijk is het de bedoeling dat je de permanente link van de log waarin de foto staat in het script invoert dat in mijn uitdaging onderin mijn logbericht staat, dat heb ik nu voor je gedaan ;-) Dat mannen in het algemeen het eerst aan de vrouwelijke rondingen denken is niet erg, Mannen van Mars Vrouwen van Venus-gevolgen zullen we maar zeggen ;-0) Gelukkig bewijs jij dat je toch in staat bent verder te denken dan je neus lang is en kom je met een andere invulling ;-) )

  Dan je ring, ik draag dezelfde, kreeg m enkele jaren geleden bij een speciale gelegenheid van mijn zoon. Mijn trouwring draag ik niet meer, die van mijn man en mij zijn verwerkt tot een hanger die ik aan een ketting om mijn hals draag. Wij waren in 2008 25 jaar getrouwd en lieten onze ringen voor mij vermaken terwijl mijn man een nieuwe ring kreeg. Om mijn andere ringvinger draag ik overigens een gouden Lord of the Rings-ring ;-)

  Het trouwen an sich, ja dat zal ik ook niet zo 123 adviseren, grotendeels vanwege het kostenplaatje. Wij hebben vele dalen gekend maar zijn er (godzijdank) goed uitgerold, dat is niet ieder stel gegund. Gezien je huidige positie snap ik jouw gevoel van ‘echt-nep’ er uiteraard wel bij maar anderzijds klopt het niet als je het in het totale plaatje bekijkt. Iedere koek gaat ooit op maar vóórdat dat punt bereikt is, is er ook veel moois dat het herinneren wel degelijk waard blijft en het écht maakt. Hoop dat jij het ooit ook weer zo zult kunnen (willen) zien. Immers, als het 100% nep was, dan ben je met het verkeerde gevoel aan die relatie, dat huwelijk, begonnen toen je je handtekening in de trouwakte zette en zo wil je er toch ook niet op terug kijken?

  Hoe dan ook….. er was veel zonneschijn, nu zwarte wolken, die wisselen elkaar wel weer af, het komt goed. Hoe ook! Vertrouw daarop en blijf bij jezelf en in je eigen kracht!

 2. toomawashi schreef:

  ik ben ALL FOR de verlovingsring voor de MAN, met een grote dikke steen in, als een soort bruidegomschat :-)
  die kan je tenminste houden en verkopen nadien LOL

 3. Sjoerd schreef:

  Ik heb nooit een ring gedragen, ik heb hem alleen op mijn trouwdag aangedaan…

 4. ingrid schreef:

  Nee,mijn partner met wie ik al 28 jaar getrouwd ben doet dat op dit moment niet…hij zit hier op de bank;)
  Probeer zo ook eens je vrouw uit je hoofd te krijgen…..waarschijnlijk duurt het wel langer dan drie uur;)

 5. Donkey schreef:

  Melody heeft gelijk : donkere wolken en zonneschijn. Ik heb ze ook zien voorbijkomen na mijn echtscheiding. Maar nu heb ik -na vier jaar- terug een écht lieve meid ontmoet waarvan ik kan zeggen : zij is de zon voor mij.
  (en nee, er wordt niet meer getrouwd :-) )

 6. Mirella schreef:

  Hoi hoi,

  Leuk dat je even op mijn site langs bent geweest.
  Ik las je blogjes net een beetje door en zag dat je in een echtscheiding zit, bah vreselijk lijkt mij zoiets, heel veel sterkte nog.

  Dan over de trouwring, tsja ik ben een vrouw he dus ik draag hem wel :P mijn man draagt hem ook met trots.
  Mocht ik ooit scheiden (wat ik niet hoop) dan trouw ik echt nooi meer moet er niet aan denken, al die spanningen je kan er zelf niet eens echt van genieten.
  Wij hebben het ook zeker niet groot gehouden er waren maar 35 mensen en die waren er de hele dag.
  Ik heb zoiets van je ziet je fam alleen op begrafenissen en op feesten verder zie je elkaar niet, dus wij hebben alleen de mensen uitgenodigd die belangrijk zijn voor ons, en het scheelt een hoop centen haha.

 7. Alice schreef:

  Mijn trouwring draag ik met trots, mijn man trouwens ook. Maar of we nog opnieuw zouden trouwen? Ja absoluut, maar niet meer het grote feest. Neen nu gewoon met ons tweetjes op de manier die wij willen en niemand anders.
  Misschien ben ik ook een hopeloze romanticus. Ben omringt met mensen die elkaar na 60, 50, 45, 31, 25, 16 en 10 jaar nog graag zien. Geen echtscheidingen in de familie… lets hope dat het in de gene zit.

  En om te antwoorden.. yep ik weet perfect wat mijn man nu aan het doen is. :D

 8. Noelle52 schreef:

  Ik kan je verbittering wel begrijpen, ben ook na een huwelijk van 35 jaar gescheiden, alleen heb wel zelf het initiatief genomen zonder er ook maar een minuut spijt van te hebben gehad. Je moet alleen weer helemaal opnieuw beginnen en dat valt soms niet mee. Mijn man droeg zijn ring ook niet zoals zoveel mannen en dat kwam hem wel heel goed uit zo nu en dan. Dus inderdaad is zo’n trouwring ook gewoon nep…….

 9. Suske schreef:

  ik ben al jaren getrouwd en draag nooit de trouwring.
  waar hij opgeborgen is weet ik zelfs niet meer.

 10. Aline schreef:

  Ik ben nog nimmer ten huwelijk gevraagd (enne zit er ook niet op te wachten)… dus geen ring voor mij… enne tja met jouw uitleg erbij, en het feit dat je in een scheiding zit… een hele goede bijdrage voor deze week…

 11. Chantal schreef:

  Mijn ring is me erg dierbaar…

 12. ~Bettina~ schreef:

  Ja, je gaat je trouwring ineens anders bekijken. Hoezo trouw? Je hebt weer een mooi stukje neergepend! Fijn weekend!

 13. Wondelgijn schreef:

  Tja, wat kan ik hier nog meer op aanvullen….? Join the club van gelukkig gescheiden mensen, zou ik zeggen… Misschien nu nog niet écht gelukkig, maar dat gaat komen! Eens… Heus! :-) (zei ze met een big smile on het face…. Volledig gelukkig na huwelijk, scheiding en gewoon in de herkansing van een tweede huwelijk! *grijns*)

 14. Truus schreef:

  Ik kan me voorstellen dat je zwartgallige gedachten hebt over trouwringen als je in een scheiding ligt.
  In dit licht gezien, een goede invulling. :-)

 15. zuster_klivia schreef:

  Wél getrouwd geweest, nooit een ring gedragen. Ik ben niet zo van de opsmuk zeg maar. Of jouw ring echt nep was, kan ik niet zeggen. Ooit heb je ‘em in volle overtuiging aangedaan.

  Ik geloof op geen enkel front in ‘voor eeuwig’ of ‘tot de dood’. Het leven kent teveel afslagen en veranderingen.

 16. geesje schreef:

  Hoi, ik lig in een deuk van het lachen, man…die ring om je middelvinger dragen is hier wel erg van toepassing.
  Liefde, trouw zijn aan, enz enz, het mag geen belemmering zijn in het geloven inelkaar.

  • HansDeZwans schreef:

   En nu doet jij mij weer lachen want ik moest toch even de foto terug gaan checken. Nee, Geesje, dat is mijn ringvinger, rechts ervan staat mijn pink. Maar dat ik daar niet zelf achtergekomen ben, vind ik zo jammer. Ring rond de middelvinger was inderdaad geweldig gevonden geweest gezijnde bedacht gevonden geweest, punt. Dat ik daar niet opgekomen ben, vergeef ik mezelf niet.

 17. justm3 schreef:

  Ik hoef niet persé te trouwen met mijn vriend, ik zou het leuk vinden, maar het hoeft niet. Na zijn scheiding staat hij nogal negatief tov het huwelijk dus ik ga dat ook niet van hem eisen. Ik hou van hem en hij houdt van mij en voor mij is dat voldoende. Die liefde hoeft niet persé bewezen te worden door een ring. Ik geniet gewoon van elke moment die wij samen hebben. Je weet nooit hoe dingen zullen lopen, dus daarom dat ik gewoon van dag tot dag leef en van elke dag probeer te genieten.

  Wel wil ik gaan samenwonen later, dat vindt hij momenteel ook nogal een enge gedachte, maar ik hoop dat hij over een paar jaar bepaalde zaken voldoende heeft kunnen verwerken zodat hij het zelf ook gaat zien zitten om samen te wonen ;-)

 18. Marja schreef:

  Bedankt voor je reactie op mijn blog. Sterkte in deze moeilijke tijden.

 19. staart schreef:

  Om die borsten en ijszakjes moet ik vreselijk lachen. Geen haar die daar aan dacht…. Ik dacht gewoon aan een nepkerstboom. Tja die trouwring. Herhenbaar. … Na 20 jaar vind ik het wel okee, maar trowen doe ik nooit meer. Sterkte jij!

 20. AmaZony schreef:

  Een trouwring = nep, voor n stuk geef ik je wel gelijk , maar je mag daar ook niet te ver in gaan want wat is dan nog ‘echt’ , op den duur kan je niks of niemand meer serieus nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>