Kop of munt

Elk voordeel heb zijn nadeel, elk nadeel heb zijn voordeel. Een veel gebruikt gezegde de laatste jaren. Ik wil dat hier even bespreken en toepassen bij het scheiden. Vooral ook eens de voordelen toelichten want tenslotte moet je ook een beetje positief blijven denken in het leven. Eenmaal in een put is het moeilijk om eruit te geraken, daar moet je al een sterk karakter voor hebben. En geloof me, het is allemaal gene kattenpis. Mensen die het niet meegemaakt hebben, kunnen het moeilijk begrijpen. Ze kunnen het wel begrijpen maar het is niet hetzelfde. Het is ook gek als 2 gescheiden personen met elkaar aan de praat geraken, dan is er precies al een soort van klik, want ze zitten of hebben in dezelfde situatie gezeten.

Het grote nadeel natuurlijk en dat spreekt voor zich, is de eenzaamheid. Ongelofelijk hoe ik dit onderschat heb. Dit is pas echt tot mij doorgedrongen met oud op nieuw dat ik alleen heb doorgebracht. Allez, heel alleen was ik niet, ik was vergezeld van een flesje bubbels en ik keek naar programma’s op den televies waar zelfs een horizontale gestreepte zebra nog niet naar zou kijken. En in de week dat ik zonder kinderen zit, kom ik na het werken thuis in een leeg huis, maak wat eten en ga ofwel wat zitten televies te kijken ofwel wat op de computer tokkelen. Daarna volgt een eenzame nacht, opgewarmd door een bijkomend fleece dekentje. Ja, wat moet een mens anders.

Maar ik wil het eigenlijk over de positieve zaken hebben. Dat is ook de bedoeling van dit blogje. Wat is er allemaal zo positief aan een gescheiden leven. Ik heb het dan wel over de week dat ik alleen ben. Ik moet met niemand rekening houden, ik doe wat ik wil, ik eet wat ik graag heb. Als ik het wil opeten voor de televies, dan doe ik dat gewoon. Zo juist heb ik zelfs mijn 2 worstenbroodjes hier voor de computer opgegeten en nu drink ik een koffie. Buiten de was/drogen/strijk doe ik niets in huis. Om een voorbeeld te geven, ik heb een Portugese poetsvrouw die om de 14 dagen komt. Die was vorig week naar haar huis in Portugal dus is het hier al een maand niet gepoetst. Ik heb éénmaal gestofzuigd en dat is alles. ‘Hans, vind jij dat het hier vuil is?’ vraag ik mij dan af en dan antwoord ik, ‘nee, ik zie nergens stof liggen’ en dan loop ik rustig verder zoals een paard zonder hoefijzers. Ik wil maar zeggen, dat doen waar je zin in hebt is wel heel leuk. Maar daar moet men mee oppassen, want als men éénmaal gaat denken dat dit het echte leven is, dan wordt het moeilijk om nog een relatie vast te krijgen. Dan gaat men direct denken wat men allemaal terug moet opgeven. ‘Wat wil ik nu’ is de vraag. Kop of munt? Het lot zal beslissen.

Nee, ik zou terug voor een relatie gaan. Ik mis enorm de lichamelijke warmte, de genegenheid, het contact, de liefde. En daarmee is alles gezegd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

40 Reacties op Kop of munt

 1. Esra schreef:

  In ieder geval zal niemand je tegenhouden om een nieuwe partner te zoeken :)

 2. ingridblogs schreef:

  Misschien moet je daarmee weer oppassen dat je niet iemand kiest om de klik van de scheiding.Voor zo’n leuke man als jou is vast nog wel ergens een leuke vrouw Hans …….

 3. renesmurf schreef:

  Wat komt dat komt, en dat zie je dan allemaal wel weer.

 4. Eilish schreef:

  Hé dat extra fleecedekentje heb ik ook ! In een blekkend kleurke zelfs, de mensen moeten vooral niet denken dat alleenslapers zielig zijn (of wel ?)

  • HansDeZwans schreef:

   Laat de mensen denken wat ze willen, wij hebben het tenminste niet koud en hoeven de scheten van de andere ook niet op te snuiven. (waar slaat dat nu op? ik weet het zelf ook niet, het kwam er gewoon uit zonder dat ik het wist)

 5. Jane schreef:

  Je moet ook genieten van de positieve dingen. Wie weet kom je ooit weer iemand tegen en dan kan het niet meer haha!

  • HansDeZwans schreef:

   Dus als ik iemand tegen kom, dan is het dat positieve terug weg en geraak ik in een negatieve spiraal???

   • Jane schreef:

    Welnee! Zo bedoelde ik dat niet hahaha, het zou wat zijn toch! Ik bedoelde dat je dan niet meer zo je eigen gang kan gaan. Het kan wel, maar is toch anders dan wanneer je alleen bent. Toch? Vind ik tenminste. :)

 6. Lies schreef:

  Moeilijk, Hans…, héél moeilijk…
  Lie(f)s.

 7. CHRISTA schreef:

  Hans, jij lijkt me zo’n fijn mens, gevoelig, sportief, intilligent, grappig en een levensgenieter! Laat dat nu de dingen zijn die vrouwen het meest belangrijk vinden aa mannen! Ik ben er zeker van dat je ooit een hele leuke vrouw tegen het lijf loopt waar het meteen mee zal klikken. En daar zie ik een bloeiende relatie uit voortvloeien.
  Maar voor de soms moeilijke momenten, veel sterkte maatje!

 8. Billy schreef:

  ik begrijp het volkomen, Hans
  En ik hoop voor jou dat je snel iemand vindt om die leegte weer op te vullen…

  Groetjes!

 9. Caroline schreef:

  Volkomen begrijpbaar!

  Sterkte.

  Liefs

 10. zuster_klivia schreef:

  Ik heb ooit eens 2 jaar samengewoond, toen 10 jaar alleen gewoond (wel wat relaties gehad) en vervolgens weer 2 jaar samengewoond, weer 2 jaar alleen gewoond en nu weer sinds ruim een jaar samenwonende.

  Kortom: ik ben een expert en kan een gedegen commentaar geven ;)

  Ik woon ook liever samen met iemand dan alleen. Maar wél met iemand met wie het klikt. Als ik niet mezelf kan zijn, dan ben ik liever single.

 11. Di Mario schreef:

  Ik woon ook liever samen. De steun die je altijd bij je hebt. De warmte.

  Love As always
  Di Mario

 12. Marjolijn schreef:

  Dat begrijp ik.
  Hoop dat er iemand op je paadje komt, om die dingen samen aan te vullen, die je nu zo mist.

 13. ollie schreef:

  Oh Hans toch , geduld er zal een passende deerne plots in jou leven verschijnen ! Maar ik begrijp heel goed wat ge bedoeld en voelt ! Patience is de boodschap !

 14. Nienke schreef:

  Tuurlijk is die vrijheid/blijheid fijn, maar die moet niet eeuwig duren. Het is hetzelfde als dat je de nacht waardeert omdat de dag er ook is (en andersom). Ik snap je, maar toch goed dat je er ook positieve kanten in weet te ontdekken :-)

 15. Mireille schreef:

  Gescheiden leven is misschien niet zo leuk maar ooit kom je de liefde van je leven weer tegen.

  Bedankt trouwens voor de reactie op mijn blog, eerder deze maand!

  Groetjes Mireille en de honden

 16. Tina schreef:

  Ik denk dat je er steeds meer in zult groeien. Alles went tenslotte. Maar ik kan me voorstellen dat je ooit weer een nieuwe partner wilt. Maar ook dat komt vast wel weer!

 17. Anne schreef:

  Weet je, met mijn 71 jaren heb ik het allemaal meegemaakt, gevoeld, gezien van alle kanten. Het missen in de weekends van de kinderen was als een pijnbank.
  Het ging beter, jaren en enkele relaties later ,toen ik ontdekte, dat ik niet alleen was, maar met mijzelf.
  Toen probeerde ik die kant te leren kennen en het viel mee, vond die ander , die ikzelf ben, af en toe best te doen. Soms kon ik haar wel een schop geven, maar dat ging dus moeilijk. In ieder geval, het is het proberen waard. Niet de schop, maar kijken wie je bent als gezelschap voor jezelf.
  Daarmee bedoel ik niet, dat je als een kluizenaar gaat leven, maar je kunt het inzetten als de eenzaamheid toeslaat.
  Sterkte !

 18. Joke schreef:

  Positief aan jouw verhaal is dat je het positieve kan zien in een gebeurtenis die aanvankelijk louter negatief leek. Een teken dat je toch al goed op weg bent in de verwerking en dat lijkt me toch heel belangrijk om je terug kunnen open te stellen voor een nieuwe relatie.
  Komt in orde, daar ben ik van overtuigd! Lijkt me ook wel leuk om nog eens hoteldebotel opnieuw verliefd te worden. Al moet ik toegeven dat er nu en dan toch nog wel eens een vlindertje opduikt, maar deze kriebeltjes halen toch niet meer de intensiteit van in het begin. En dat, beste Hans, kan jij wél opnieuw ervaren.

 19. musicinmind schreef:

  Die relatie komt zoals het komt, wanneer het komt. Dan zul je net zien dat je ook daar de vrijheid in kan hebben om te doen wat je wil, wie weet sluit dat wel perfect aan bij die ander……het is uiteindelijk toch geen kwestie van kiezen maar van het lot….

 20. Hanzie, ik heb nog een vriendin die alleen is,………ik begrijp je hang naar een relatie wel, ik ben ongeveer een jaar single geweest en heb genoten, maar het was toch ook weer fijn om een relatie te hebben,……..en ook al kan ik soms boos zijn op Mr.Big, ik zou hem voor geen geld van de wereld willen missen,………en hopelijk komt er snel een dag dat jij dat ook kan zeggen,………

 21. rebbeltje schreef:

  Zo weer even bijgelezen en deze sprong eruit…
  Je beschrijft het mooi maar muren geven geen antwoord…al is het dan soms eentje wat je niet wil horen…en altijd lief is ook saai toch?
  Dus zou een andere advertentie plaatsen…
  Groetjes en sweet dreams

 22. micheleeuw schreef:

  Probeer te genieten van je tijd alleen en daarna van de tijd samen met iemand. Die tijd komt ! Heel zeker !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>