Dat is toch logisch

Gisteren zat ik weer op mijn bankje in de Kruidtuin (lees bericht Kruidtuin) en mijn oog viel op mijn schoen. Zie onderstaande foto:

Een normale mens kijkt er gewoon naar en vervolgt dan zijn staren naar voorbij komende anders geslachtige wezens. Maar bij mij ligt dat anders. Aangezien dat jullie het niet zeggen, zal ik het maar zelf toegeven. Ik ben een vrij intelligent man. Als ik aan een iq-test zou meedoen, dan zou de maximale score misschien zelfs niet voldoende zijn. (kuch kuch) Maar ik wijk af. Dus ik kreeg dat lusje achteraan mijn schoen in de gaten. Mijn hersencellen veroorzaken dan een soort van chemische reactie waardoor spontaan de vraag naar voren komt: ‘waarvoor dient dat lusje?’ Ik denk dat ik nog geen 2 seconden moest nadenken of het antwoord kwam al naar boven. Zie je dat merk ‘cat’. Dat staat voor cigaren (dat schrijft men toch met een ‘c’, niet), aanstekers, tabak. En juist onder de ‘a’ staat een pijltje naar boven. Hebben jullie hem ook? Inderdaad, dat lusje dient dus om een aansteker in te bevestigen.

Je ziet, het moet niet altijd moeilijk zijn. Maar dat is nog niet alles. In plaats van gewoon weg maar wat te bloggen en in veronderstelling dat je berichtje interessant gaat zijn, ga ik jullie een opdracht geven. Je hoeft je hiertegen niet te verzetten, dat heeft geen zin. Iemand moet die taak op zich nemen en ik voel mij daarvoor geroepen. Dus begin een bericht met de titel: ‘Dat is toch logisch’ en schrijf een bericht waarvan je altijd gedacht had: ‘waarvoor zou dat dienen’ en los het mysterie gewoonweg op. Ik vermoed dat een persoon met een iq van minimaal 60, zo een bericht naar voren kan brengen.
Uiteraard, voor wat hoort wat, dat spreekt voor zich. Ik zal hier telkens een update plaatsen met de verwijzing naar jullie blogje. Duizenden kliks krijg je er dus gratis bovenop. Zeg nu niet dat ik niet met jullie in zit.

UPDATE:
- Melody-Music bijdrage
- Toomawashi
- musicinmind

Dit bericht is geplaatst in Vanalles. Bookmark de permalink.

29 Reacties op Dat is toch logisch

 1. LJ schreef:

  Awel ik heb me dat ook al afgevraagd, over die lussen achteraan sommige schoenen. Natuurlijk dacht ik daar niet verder bij na – het zal ons verschil in IQ zijn zekerst ;-) – dus bedankt om dit mysterie voor ons op te lossen!

 2. Billy schreef:

  mijn verstand staat tegenwoordig vaak op nul…

  :-P

 3. gerdaYD schreef:

  Woehahaha, hoe kom je er toch bij? Héérlijk, dank je wel voor mijn eerste lach van de dag! Blij dat je even bij mij langs kwam, zo kon ik je fijn blog ontdekken!
  Voor jou:

  Springt op en toon je schoen,
  ‘t is om te zien wat dat de oude mannen al doen.
  De oude mannen hebben verstand,
  ‘t is al om hun pijpje te roken, de ganse dag.
  Springt op en toon je schoen,
  t’ is om te zien wat dat de oude wijven al doen.
  De oude wijven hebben verstand,
  ‘t is al om hun potje te roeren de ganse dag.
  Springt op en toon je schoen,
  ‘t is om te zien wat dat de jonge knechten al doen.
  De jonge knechten hebben verstand,
  ‘t is al om hun pintje te drinken, de ganse dag.
  Springt op en toon je schoen,
  ‘t is om te zien wat dat de jonge meiden al doen.
  De jonge meiden hebben verstand,
  ‘t is al om hun cornetje te blazen de ganse dag.
  © Folkorn
  *wink, big smile*

 4. Sanne schreef:

  Ik heb erg moeten lachen om je uitvinding. Ik laat het je weten mocht ik een mysterie hebben opgelost.

 5. Mijn IQ zal ook niet bijster hoog liggen. Ik stel mij nooit zulke vragen dus oplossen haalt niets uit bij mij. Er valt gewoon niets op te lossen want ik stel mij nooit zulke vragen.
  Bedankt om op mijn blogje te reageren! Ik zal ook proberen de jouwe te volgen. Heb je hier nergens een ‘knopje’ voor? :) (Op de comptetoeter, he!)
  Groetjes.

 6. Aline schreef:

  Ow is daar het lusje voor… maar eh zit dat dan met niet rokers?… of mogen vrouwen op deze manier hun lippenstift vervoeren?..

  • HansDeZwans schreef:

   Origineel gezien dient het voor een aansteker, maar men kan het altijd voor iets anders gebruiken zoals daar zijn: lippenstift, 2 euro, pakje kauwgom, markeerstift, smurf (dankzij delhaize weer in), elektrische tandenborstel, klein smal zaklampje, enkele papieren zakdoekjes, snoepje en noem maar op.
   Plotseling heeft dit lusje een heel andere dimensie in ons leven gegeven.

 7. Debby schreef:

  Hahahahahaha humor heb je wel ;D

 8. Josee schreef:

  Hahah leuk! En handig :P

 9. Sjoerd schreef:

  Ik zal er aandachtig aan denken om zoiets ook te maken… Ik vind het wel goed gevonden

 10. Joke schreef:

  Ik zal er mijn gedachten nog eens laten overgaan en zien of ik mijn verstand nog terug vind en dan kijken hoeveel IQ ik heb. Ben ik al tot de jaren van verstand gekomen?

 11. justm3 schreef:

  ik dacht dat dat lusje is om te helpen je schoen aan te trekken, als je je hiel niet goed in de schoen krijgt, gewoon wat extra aan het lusje trekken :p

 12. ollie schreef:

  Wat een bank allemaal kan doen :-)

  Nu te druk maar misschien waagt Ollie het eens !

 13. Marjolijn schreef:

  Haha, leuk gevonden.
  Fijne avond.

 14. toomawashi schreef:

  ik vind zo’n opdracht best wel stresserend :-)

 15. ladyj81 schreef:

  Whahahahaha voor je aansteker, hoe kom je er op! Briljant gevonden!

 16. Lies schreef:

  Vakantie => niet de juiste periode om me opdrachten te geven ;-) . De hersenen van de hedendaagse kenniswerker genieten van de rust.

 17. Evelyn schreef:

  Wat een diepzinnige gedachten terwijl je nietsvermoedend op een bankje zit uit te blazen. Ik denk dat je gelijk hebt! Eureka! Dat niemand anders dit al eerder blogde, onbegrijpelijk eigenlijk! aan de andere kant zijn er maar weinig mensen met een even hoog iq als jij, dus dan klopt het wel weer. Er zit een geniale geest ergens binnen in jou!

 18. ♫ Melody ♫ schreef:

  Ik ben een blogster die aan heel veel opdrachten meedoet, des te origineler des te leuker ik het vind… de meeste bloggers weten dat ik altijd een onuitputtelijke inspiratie en fantasie heb dus mijn bijdrage krijg je in de loop van deze dag maar dan wel onder één voorwaarde….

  Elke vrijdag heb ik een Foto-Uitdaging…. Ik plaats elke vrijdag een foto in een thema dat ik de week ervoor benoemde…. (altijd een tegenstellend thema) Als ik in de loop van de dag mijn bijdrage hier plaats mag ik er dan op rekenen dat ik vrijdag op mijn log van jou een bijdrage zie in het thema ‘Echt-Nep’? Een foto dus waarop je toont waar jij aan denkt bij de tegenstelling Echt-Nep….

  Muzikale Groeten, Melody

  • HansDeZwans schreef:

   Melody, natuurlijk ga ik jouw uitdaging aan. Bij het lezen van je thema, ‘Echt-Nep’, moest ik onmiddellijk aan borsten denken, maar vergeef mij deze seksistische gedachten, ik ben ook maar een man die probeert zijn gevoelens naar behoren onder controle te houden. Ik heb dat natuurlijk op mijn eigen manier opgelost. kBen naar de kelder gegaan, heb een aantal ijszakjes uit de diepvries genomen, en heb deze op mijn hoofd gelegd. Inderdaad, op mijn hoofd, niet elders. De beelden van borsten begonnen stilletjes op mijn netvlies te vervagen. Na 3 uur waren ze volledig verdwenen. Ik heb sindsdien wel een stijve nek, zou dat een gevolg zijn van die zakjes? Maar soit, om een koe een koe te noemen (is dit een uitdrukking? ik heb geen idee), ik ga uw uitdaging aan. Tot morgen.

 19. ♫ Melody ♫ schreef:

  PS….uiteraard levert jouw bijdrage jou dan ook weer die duizenden bezoekers op ;-) ))

 20. musicinmind schreef:

  hmmmmmmmm, spannend hoor! Ik zal mijn IQ van 126 hier es over laten nadenken…..

 21. ♫ Melody ♫ schreef:

  Nou, zit je goed, zet je maar schrap…. mijn ‘Dat is toch logisch?!’ vind je op: http://melodymusic.web-log.nl/melodymusic/2011/07/-dat-is-toch-logisch-.html
  Veel leesplezier, muzikale groeten, ♫ Melody ♫

 22. Alice schreef:

  Eeuwige dankbaarheid om mijn grauwe morgen op te vrolijken.

 23. musicinmind schreef:

  Hoi Hans,
  Nog even in reactie op je eerdere reactie;
  Gelukkig lijken de persoon boven mij en ikzelf meer op elkaar en niet alleen in creativiteit en IQ……maar zo’n slimme vent als jij had de link vast allang gelegd?!
  Maar goed, mijn IQ heeft nagedacht en het volgende is er uit gekomen;
  http://musicinmind.web-log.nl/blog/2011/07/dat-is-toch-logisch.html

 24. AmaZony schreef:

  Eerst lachten met je aansteker in dat lusje en dan aiiii een opdracht… maken dat ik hier weg ben…

 25. pascale schreef:

  hahah goed gevonden
  en euhm nu kennen we al de schoenen van het bankje in het park hahahaahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>