De ronde

Rond 16:00u zou ze arriveren, dat hadden we al meer dan een week afgesproken. Het was mijn beurt om te koken en ik had aardig mijn best gedaan. Home-made lasagne met spinazie en de lekkerste chocomousse van de onbewoonde wereld, daar zou iedereen voor smelten. Rond drie uur gaf ik mezelf een uitgebreide scheerbeurt gevolgd door een verkwikkende douche. Daarna de zetel in om ontspannen naar het belsignaal toe te leven.

DING DONG

Met een ruk werd ik wakker. Toch weer in slaap gevallen, dat kwam door de slechte nachtrust.

‘Hey, kom binnen. Heb je het gemakkelijk kunnen vinden?’ vroeg ik haar terwijl ik de deur voor haar open deed. Ze was gekleed in een frivool en zomers kleedje wat niet echt gepast was daar het buiten nog altijd vrij koud was. Bij het binnenkomen gaf ik haar drie kussen, zoals het hoort.

‘Zonder gps ben ik naar hier gereden.’ zei ze wanneer ze de woonkamer binnenstapte. Terwijl ze haar handtas neerzette, haalde ze er een fles rode wijn uit.
‘Ik heb een flesje meegenomen maar ik weet niet of hij lekker is. Ik heb hem ook maar gekregen.’ Met een kennersoog bekeek ik het label. ‘Bordeaux, 2009, dat kan niet slecht zijn.’ zei ik overtuigend. Ook al kent men van bepaalde zaken niets, het is beter te doen alsof, dat komt beter over.
‘Wil je thee of koffie?’
‘Dat blijft mij hetzelfde, wat ga jij nemen?’
‘Ik ga thee drinken, daar heb ik momenteel wel zin in.’
‘Doe mij dan ook maar een thee, lekker handig.’

De kruidenmengeling dronken we in de zetel terwijl we over koetjes en kalfjes hebben gepraat. Daarna even het huis laten zien en bij het terug belanden in de woonkamer, heb ik een flesje bubbels ontkurkt. Eerlijke gesprekken volgde en tussendoor hier en daar eens gelachen. Er was totaal geen spanning en een kus volgde al snel.
‘Zouden we toch niet eerst gaan eten?’ was mijn wijs besluit. Daar stemde ze onmiddellijk mee in.

Een lekker voorgerecht toverde ik tevoorschijn. Gandalf zou groen wegtrekken bij het zien van zoveel kunde. Op een bord legde ik een mix van fijnproeverssalade, groene en zwarte olijven werden gehalveerd, zo ook de snoeptomaatjes. Enkele mozzarella-stukje droppen, wat spatjes olijfolie en zoetzure ketjapsaus en als laatste werden de scampi’s even in de pan gaar gebakken. Bij het draaien van die zee beesten, ook nog wat pijnboompitten toevoegen en dit alles mooi dresseren op het bord. Na dit gerecht werd de lasagne geserveerd, samen met de Bordeaux, een combinatie die te pruimen valt.
‘Niets beter dan even in de zetel te gaan zitten om de spijzen te laten zakken.’ stelde ik voor. Van zitten kwam weinig in huis. De kleren werden van elkaars lichaam getrokken en een stomende vrijpartij volgde al snel. Toch werd het na anderhalf uur tijd voor mijn chocomousse. De zoete brij werd dan ook smakelijk naar binnen gespeeld. Ronde twee zat eraan te komen. Ronde drie en vier volgde elkaar snel op. Rond half twaalf gingen we naar boven, mijn horizontaal bed opzoeken. Na even wat te praten, volgde nog een ronde. Een mens zou voor minder beroepsrenner worden.

Is dit nu het grote verschil met het getrouwde leven? Dat de sex iets langer duurt? Ik weet er geen antwoord op te verzinnen, daar ben ik te moe voor.

Dit bericht is geplaatst in Fictie, Verhalen. Bookmark de permalink.

25 Reacties op De ronde

 1. zuster_klivia schreef:

  Tot en met die lasagne kan ik je aardig volgen, lijkt op een gemiddeld weekend hier … Daarna gaat hier altijd het licht uit, letterlijk en figuurlijk … ;)

 2. Marjolijn schreef:

  Misschien heb je nog wel prakkie lasagna over en dan vanavond maar vroeg naar bed, lekker slapen, ben je morgen weer helemaal uitgerust.

 3. Joyce schreef:

  Iets langer?? hahahaha mijn god tot 4 rondes aan toe…… ik zou gebroken zijn (letterlijk en figuurlijk ;) )

 4. Nicky schreef:

  Mag ik het recept van jouw lasagne?

 5. ZON-nebloem schreef:

  je was alleen thuis, dat doet al veel, je hoeft naar niks te kijken.
  dat is voor gehuwd of vrij hetzelfde volgens mij

 6. Eilish schreef:

  Gelukkig dat dat bed niet verticaal was, anders had je ronde 5 misschien niet gehaald … tenzij er tussen al die olijven- tomaten- pijnboompittentoestanden ook een blauw pilletje zat *stoefer* :-)

 7. micheleeuw schreef:

  Ik ga altijd eerst kijken of het fictie is. Daarom nu : big smile ! :-D

 8. Inge schreef:

  Haha fictie maar wel goed en geloofwaardig beschreven.
  Groetjes Inge

 9. Sas schreef:

  Haha. *big smile*

 10. Mirjam Kakelbont schreef:

  Wishful thinking, Hans :-)
  Doe mij ook zo’n recept van je home-made lasagne. In mijn mailbox alsjeblieft.

 11. oma schreef:

  Ha Hans,

  Voordeel van trouwen is dat ze ook mee helpt met de afwas. oma

  ot, De rug komt wel weer goed, voel hem nog wel regelmatig.

 12. zapnimf schreef:

  Het getrouwde leven is ooit ook zo begonnen, voor het trouwde.

 13. Karin schreef:

  Haha, en ik had dus niet het woordje fictie gelezen en vroeg me werkelijk af of je voor dit avontuur niet wat blauwe pilletjes nodig had. Maar fictie dus…dream on Hans, dream on…

 14. The Empress schreef:

  Hahaha, de sex duurt nu iets korter!
  Ietsje maar hoor ;)

 15. molly schreef:

  Ja ik weet het wel zeker;-)

 16. Marije_Blogt schreef:

  Jammer van de ‘fictie’ ;)

 17. Jammer dat het fictie is, had je echt bijna uitgenodigd, 4 keer, wow,……..:-)

 18. Miss M schreef:

  Stel nu toch maar eens voor dat ik niet kan rekenen ….

  Uhuuu dat is echt beginnersseks waarover je schrijft, 1 jaar later is het meer van ‘pppff, ik heb net gegeten, kunnen we het straks doen’.

  • HansDeZwans schreef:

   Ga ik volledig niet mee akkoord, zo zou sex altijd moeten zijn. Van elkaar genieten en dat mag gerust enkele uren door gaan. Je kunt dat ook tussen elk gerecht houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>