Griepie

Zoals zovelen onder ons heeft de griep mij gevloerd. Vorige week zondagnacht voelde ik mij niet al te goed. Gedurende de nacht kreeg ik een koorts opstoot. Over de 39° en dan voelt een mens zich belabberd. Geen oog dicht gedaan die nacht en een ferme keelontsteking er bovenop. De dokter schreef mij onmiddellijk een week ziekteverlof voor. Ik kan begrijpen dat een griepje niet volledig gedaan is binnen een week maar donderdag heb ik toch al terug ingelogd en van thuis uit gewerkt. 3 dagen rusten waarbij ik een deel van de opgenomen programma’s heb bekeken, was voldoende.

En toch, ik voel me heel erg moe op dit moment. Mijn lijf is nog altijd niet zoals het moet zijn. Misschien nog snel een vitaminen keur nemen want vrijdag vertrek ik naar Frankrijk om te skiën. Het kan goed zijn dat ik effectief 8 dagen op de latten ga staan, mijn persoonlijk record. De zoon is momenteel aan het skiën met enkele vrienden. Hij heeft al laten weten dat het er prachtig is en een super groot gebied. De dochter zit thuis met een vriendin. Ik moet ze vanavond wegbrengen naar een carnavalsfuif en rond 02:00u gaan halen (op en af is het een uur rijden). Toen ik zei hoe het kwam dat ik hun zowel moest brengen als halen, kon ze alleen maar op antwoorden dat dat zo geregeld was. Op ‘ik moet wel om 06:00u opstaan om te gaan werken’ antwoordde ze dat ik maar tussendoor moest slapen. Nou, die jeugd van tegenwoordig. Ik voel mij al slap en nu ook nog eens weinig slapen, dat beloofd. Hout vasthouden. (en kijk zoekend rond)

Dit bericht is geplaatst in Life. Bookmark de permalink.

29 Reacties op Griepie

 1. Karin schreef:

  Oei klinkt niet goed Hans. En dan vannacht ook nog een gebroken nacht (eerlijk gezegd zou ik gewoon geweigerd hebben). Ik wil niet graag met je ruilen. Heel veel sterkte.

 2. christa schreef:

  Ja, een griepje is niet zomaar een griepje hoor! Mijn man is er verleden jaar 2 weken van thuisgeweest, en ik moet zeggen, hij blijft echt wel niet snel thuis hoor! En dat over en weer voeren! Wat ben ik blij dat ze hier heden ten dage allemaal met de auto rijden! Mja, iedere periode heeft zijn minpunten! En idd, ze regelen maar en vragen zich niet meer af of het kan! Jammer. Veel sterkte en geniet volop van het skieën.

 3. Hans schreef:

  Dat klinkt niet lekker Hans, griep gaat net al carnaval wel over, maar je moet er even door.
  dochter maakt handig misbruik van pa, tja het is toch je kind.
  Strekte en beterschap, dat je toch kunt afreizen naar de sneeuw. Hans

 4. karel schreef:

  Hans
  beterschap en ik hoop toch een fijne skivakantie
  kinderen blijven kinderen , en ach waren we zelf ook
  mzl

 5. Inge schreef:

  Arme jij, beterschap! En geniet tijdens je vakantie!

 6. Billy schreef:

  oei oei, dat wordt een zwaar nachtje voor jou
  en als je je dan ook nog niet optimaal voelt, zal je daar wellicht morgen de weerbots van krijgen.
  Wat heb je als ouder toch vaak (te)veel over voor je kids hé…

 7. LOL! Tieners… tssss…. Maarre: ik zou voor de vitaminen gaan hoor! Slap op de latten is ook niet alles! (niet dat ik daar enige ervaring mee heb)

 8. Mirjam Kakelbont schreef:

  Een vitaminepreparaat lijkt me wel verstandig, Hans. Tenslotte wil je ook LOL hebben van je skivakantie. Ik hoop dat je niet hoeft te rijden, zodat je tijdens de reis misschien wat kan uitrusten/voorslapen?? Beterschap en vooral fijne dagen!
  (En kinderen, tja, mijn man trapt er ook iedere keer weer in ;-) )

 9. Nicky schreef:

  Pfff, een griepje? Da’s een flinke griep geweest. En echt uitzieken is er ook niet bij, lees ik. Ik hoop dat je een supervakantie hebt en daar lekker opknapt!

 10. Marjolijn schreef:

  Oei, een flinke griep hakt er wel in.
  En er is maar een goede remedie voor….. goed uitzieken…!!
  Nog maar een lekkere pan kippensoep maken, daar sterk je weer goed van aan, voor je op de lange latten gaat.
  Veel plezier en een fijne vakantie…!

 11. Miss M schreef:

  mmmmmm was je echt ziek zie, of was je ‘manziek’, waarbij je echt denkt ziek ziek te zijn, en denkt te sterven, maar dat elke andere vrouw gewoon naar haar werk zou gaan?

  • HansDeZwans schreef:

   Als jij weet hoe je koorts kunt faken, laat het mij dan even weten. Waar jij het over hebt is dat een man veranderd in een kind omdat hij zich een beetje ziek voelt, terwijl de vrouw gewoon door haar werk doet. Je vergeet daarbij dat dat meestal gebeurd als er derden rond hem heen lopen zodat hij echt kan uiten hoe ziek hij wel niet is. Ik ben maar alleen, kan moeilijk in een leeg huis lopen kreunen en hijgen, niemand die mij hoort. Dat is toch een verschil hoor.

   • Miss M schreef:

    Ik kan je natuurlijk vertellen dat je reactie heel euuhhmmm mannelijk was …
    Maar je zal effectief toch niet 100% zijn, want ik mis je schrijfsels.

 12. Luc schreef:

  Ellendig niet , hioe ellendig kan je van griep zijn ! Och we hebben ook jong geweest Hans en ons vader sakkerde ook eens als hij ons moest komen halen ; Maar dat heeft hij met liefde gedaan en ik dan ook als ik de onze moest oppakken ! En dat zal je zeker ook doen !

  ps. Hier heb ik hout genoeg hoor ! ;-)

 13. platoonline schreef:

  Je doet wat voor je kinderen (herkenbaar) maar eigenlijk zou je moeten weigeren. Zeker als je je al ziek voelt. Maar je doet het niet want je gunt het dat kind.
  Ik hoop dat je snel weer opgelapt bent. Het weer gaat in elk geval meewerken.

 14. Esra schreef:

  Poe, zo’n eind rijden zou ik niet eens van mijn ouders durven vragen, laat staan twee keer op een avond, ik zou dan een logeeradresje regelen. Wat ik ook altijd zo gedaan heb, om mijn zusje vervolgens wel met de regelmaat van de klok misbruik te zien maken van de goedheid van mijn ouders… Flauw hoor.

  Verder wil ik je nog beterschap wensen maar ik hoop eigenlijk dat dat allang niet meer nodig is. Veel plezier met skiën!

 15. LJ schreef:

  Jouw dochter is ook een franke teut zeg :-) Dat moest ik vroeger dus niet proberen hé, maar enfin, mijn ouders willen nog geen 10min voor mij rijden, ik denk dat jij het dan beter doet.

 16. LJ schreef:

  En: aan de foto’s te zien was je skivakantie wel geslaagd… :-)

 17. Marjan schreef:

  Ah, inmiddels waarschijnlijk weer opgeknapt en opgeladen, hoop ik.

 18. platoonline schreef:

  Duurt zo’n griepje nou echt anderhalve maand? Dat moet dan een sterk virus zijn.

 19. Alimonia schreef:

  Nu moet je toch wel genezen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>